Gaan renners in de Tour de France nog van bil? Niki Terpstra beantwoordt de vraag Wielrennen
Wielrennen

Gaan renners in de Tour de France nog van bil? Niki Terpstra beantwoordt de vraag

Gaan renners in de Tour de France nog van bil? Niki Terpstra beantwoordt de vraag

Niki Terpstra reed afgelopen week als gravelcoureur Unbound, maar heeft ook nog zijn podcast Speed on Wheels. Daarin beantwoordt de Nederlander alle, maar dan ook echt alle vragen. Ook de vraag 'hebben renners tijdens een grote ronde wel seks?' ging Terpstra, die acht keer de Tour de France reed, niet uit de weg.

'Natuurlijk', antwoordde de winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Andere renners, zoals Filippo Pozzato, beweerden juist van niet. 'Wat Pozzato zegt is echt onzin en ouderwets, hij heeft dat misschien één keer volgehouden', lacht Terpstra.

'Ik ken de verhalen van vroeger. Zo mochten er bij de ploeg van Peter Post geen vrouwen op bezoek komen. Maar ik heb rondes gehad waarbij Ramona enkele dagen bij mij sliep. Ja, hoor', klinkt het zonder twijfel uit de mond van de Noord-Hollander.

Parade in Parijs ging in het hotel door: 'Binnen half uur stond heel dat gebouw te schudden'

Ook de vrijgezelle mannen moeten aan hun trekken komen. 'Het gebeurt wel dat ze het bont maken, maar van escortes bellen of zo dat heb ik nog niet meegemaakt. Het verhaal van Frank Vandenbroucke? Ja, dat heb ik al vaker meegemaakt in de Vuelta. Met ploegmaten. Ik ga geen namen noemen, maar de podiummissen zagen er altijd heel goed uit.'

'Of we er überhaupt energie voor hebben? Wat denk je? Je bent vier weken weg van huis, dat zijn allemaal wandelende testosteronbommen. Als je helemaal naar de kloten bent, dan gaat je libido naar beneden', duidt Terpsta. 'Maar met een rustdagje erbij kan je er weer tegenaan hoor. Denk aan de Tour. Dan blijft iedereen tegenwoordig vaak na de Champs-Élysées in een groot hotel slapen. Na de finish ging iedereen naar de kamer toe, waar de rennersvrouwen waren. In een halfuur stond heel dat gebouw te schudden', lacht hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws