Gaat Lutsenko dan toch voor klassement? 'De tijdrit was de eerste slag' Wielrennen
Wielrennen

Gaat Lutsenko dan toch voor klassement? 'De tijdrit was de eerste slag'

Gaat Lutsenko dan toch voor klassement? 'De tijdrit was de eerste slag'

Bij Astana-Premier Tech presenteerden ze zichzelf voor de Tour de France als 'stage hunters'. Volle bak aanvallen en strijden in kopgroepen in de hoop op een ritzege. Na vijf dagen lijkt één man alsnog de slag naar het klassement te hebben gemaakt: Alexey Lutsenko.

Lutsenko zat er in het openingsweekend al constant bij, en eindigde zelfs in de door Mark Cavendish gewonnen rit als veertiende. In de tijdrit liet de Kazach zich opnieuw zien, hij werd tiende. 'Ik was gemotiveerd om het goed te doen, omdat het de eerste slag voor het klassement was.' Lutsenko lijkt het algemene klassement dus toch niet uit zijn hoofd te hebben gezet.

'Ik wilde graag vechten voor de ritzege', vervolgt de winnaar van de Dauphiné-tijdrit. 'Dat zat er echter jammer genoeg niet in, maar ik ben alsnog blij met mijn tiende plaats in de tijdrit en de vijfde plek. De Tour is nog volop bezig en er komen nog veel moeilijke ritten aan. Ik hoop dat ik op deze voet verder kan gaan!'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws