Ganna levert nieuwe tijdritdemonstratie af in Tirreno-Adriatico; Evenepoel knap tweede Wielrennen
Wielrennen

Ganna levert nieuwe tijdritdemonstratie af in Tirreno-Adriatico; Evenepoel knap tweede

Ganna levert nieuwe tijdritdemonstratie af in Tirreno-Adriatico; Evenepoel knap tweede

Filippo Ganna mag zichzelf de winnaar van de openingstijdrit van Tirreno-Adriatico noemen en dus de blauwe leiderstrui aantrekken in de Italiaanse rittenkoers. Remco Evenepoel deed een mooie zaak voor het algemeen klassement.

We kregen meteen een vroege interessante starter: Michael Matthews, zaterdag nog uitgevallen in de Strade Bianche, zette een uitstekende tijd neer. De Australiër had wat last van zijn knie en kin na zijn crash, maar was dus voldoende hersteld om een degelijke tijdrit af te werken. Even later doken Josef Cerny en vervolgens Alex Dowsett onder de tijd van de coureur van Team BikeExchange-Jayco. Met name de Brit imponeerde met zijn chrono.

Jos van Emden en Thymen Arensman reden ook sterke ritten tegen de klok, zij nestelden zich eventjes achter de virtuele leider Dowsett. Even later was het de beurt aan enkele van de schaduwfavorieten: Edoardo Affini en Kasper Asgreen. Zij moesten aan het tussenpunt tijd toegeven op Dowsett, terwijl ze de koek aan de finish verdeelden. Affini reed een slechte tijdrit, Asgreen zette zijn fiets anderhalve seconde sneller dan Dowsett over de meet en mocht dus plaatsnemen in de hot seat.

Ganna blaast alles en iedereen weg

Even later mochten de twee topfavorieten, Ganna en Evenepoel, aan hun strijd tegen de klok beginnen. Het beest van Verbania blaasde al bij het eerste tussenpunt alles en iedereen weg, Evenepoel deed er twee seconden langzamer over. Aan de finish was Ganna maar liefst 24 (!) seconden sneller dan Asgreen, en dat over nog geen veertien kilometer.

Evenepoel drukte zijn wiel elf seconden slomer dan Ganna over de streep in Lido di Camaiore, maar toch al meer dan veertig seconden sneller dan Jonas Vingegaard. De kopman van Jumbo-Visma heeft wel eens betere tijdritten afgewerkt, al zijn deze korte, vlakke chrono's ook niet op zijn maat gemaakt.

Tadej Pogacar mocht als laatste vertrekken, hij was bij het tussenpunt al wat slomer dan Ganna en Evenepoel. De Italiaan kon zo zijn feestje al stiekem gaan vieren, terwijl Pogacar de klassementsrenner was die het dichtst bij Evenepoel in de buurt bleef. Hij was zo'n vijf seconden slomer dan Remco.

Uitslag etappe 1 Tirreno-Adriatico 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws