Ganna na tijdritzege al met hoofd bij Milaan-Sanremo: 'Wil daar goede benen hebben' Wielrennen
Wielrennen

Ganna na tijdritzege al met hoofd bij Milaan-Sanremo: 'Wil daar goede benen hebben'

Ganna na tijdritzege al met hoofd bij Milaan-Sanremo: 'Wil daar goede benen hebben'

Filippo Ganna revancheerde zich maandag voor zijn verlies in de tijdrit van de voorbije UAE Tour. De wereldkampioen tijdrijden maakte zijn status waar met een overtuigende zege in de openingstijdrit van de Tirreno-Adriatico, waar hij elf seconden sneller was dan Remco Evenepoel.

‘Ik houd van deze koers en vandaag heb ik laten zien hoe graag ik hier wil winnen. Het is een belangrijk resultaat voor mij en de ploeg’, begint Ganna in het flashinterview. De Italiaan won de bijna veertien kilometer lange tijdrit met een gemiddelde van ruim 54,5 kilometer per uur. ‘In het eerste stuk stond er veel tegenwind, en dan denk je: dit wordt zwaar. Op de terugweg zie je de snelheid echter weer toenemen naar 55 kilometer per uur en harder. Uiteindelijk was het een goede tijdrit’, aldus Ganna.

Ganna leidt het klassement nu met elf seconden voorsprong op Evenepoel, maar dat boeit hem weinig. ‘Het is een mooi verschil, maar morgen is een nieuwe dag, met waarschijnlijk een massasprint. Ik zal vanaf nu vooral de ploeg helpen, zoals Richie en Richard (Porte en Carapaz, red.). We zullen zien of mijn benen sterk genoeg zijn om nog iets in een andere etappe te presteren. Ik moet echter zuinig zijn, want over twee weken hebben we een speciale wedstrijd in Italië en daar wil ik goede benen hebben, toont Ganna alvast zijn ambities voor Milaan-Sanremo.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws