Ganna rekent zich nog niet rijk voor Giro-tijdrit: 'Parcours is niet zo simpel als het lijkt' Wielrennen
Wielrennen

Ganna rekent zich nog niet rijk voor Giro-tijdrit: 'Parcours is niet zo simpel als het lijkt'

Ganna rekent zich nog niet rijk voor Giro-tijdrit: 'Parcours is niet zo simpel als het lijkt'

Filippo Ganna gaat zaterdag als absolute topfavoriet van start in de tweede tijdrit van de Giro d'Italia 2024. De hardrijder uit Verbania krijgt aan het Gardameer een dertig kilometer lang parcours voorgeschoteld dat hem als gegoten zou moeten liggen, maar zelf wil hij zich voorafgaand aan de beproeving tegen de klok zeker nog niet rijk rekenen,

Ganna rijdt in dienst van INEOS Grenadiers een prima Giro, maar wist nog niet te winnen. In de 'gewone' etappes wist hij zich nog niet echt te mengen in de strijd om de dagzeges, terwijl roze trui Tadej Pogacar (UAE-Team Emirates) in de eerste chrono richting Perugia outstanding bleek. Het is al een intense Giro geweest tot dusver. We hebben nog niet al te veel geklommen, maar het was toch al zwaar', merkt Ganna op.

'Er is veel nervositeit in het peloton', zag de Italiaan, die zich ook nog niet mengde in de massaspurts zoals hij dat vorig jaar wel deed in de Ronde van Spanje. 'Nu moeten we focussen op de tijdrit. We willen het daar goed doen', doelt hij op zichzelf, maar zeker ook ploeggenoten Magnus Sheffield, Geraint Thomas en Thymen Arensman. Die laatste twee doen ook nog mee voor een goed klassement.

Verraderlijk tijdrit-parcours volgens Ganna: 'Gaat hele tijd op en af'

Zo'n beetje alle vingers wijzen richting Ganna voor de dagzege, daar het parcours heel vlak lijkt. 'De tijdrit is niet zo simpel als het lijkt', stipt de Italiaan zelf aan. 'Het gaat de hele tijd een beetje op en af. Ik heb het rondje gelukkig wel al een aantal keren verkend voor de Giro. Voor de tijdrit zelf zal ik ook nog een keer verkennen, dan zit het parcours zeker in mijn hoofd. Ik zal de steun van alle supporters hard nodig hebben', roept hij de tifosi op om hem te ondersteunen bij het passeren.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news