Gasparotto over status Hindley bij BORA na komst Roglic: 'Misschien van rol wisselen als er iets mis gaat' Wielrennen
Wielrennen

Gasparotto over status Hindley bij BORA na komst Roglic: 'Misschien van rol wisselen als er iets mis gaat'

Gasparotto over status Hindley bij BORA na komst Roglic: 'Misschien van rol wisselen als er iets mis gaat'

BORA-hansgrohe maakte er geen geheim van. Primoz Roglic werd aangetrokken in de winter en de Sloveen moet de Duitse ploeg aan de eindzege in de Tour helpen. Zo simpel als wat. Enkele maanden verder hebben we Roglic, behoudens een ritzege in de Ronde van het Baskenland, nog niet zien schitteren. Jai Hindley was vorig jaar nog kopman in de Tour de France en schikt zichzelf graag in de rol van luxeknecht. Aan Cyclingnews vertelt ploegleider Enrico Gasparotto echter dat de Australische klimmer echt niet hoeft te vrezen voor een eeuwige rol in de schaduw.

Het is nog maar de vraag of Hindley na 2024 nog in de kleuren van BORA koerst, daar zijn contract ook afloopt. Als het aan Gasparotto ligt, blijft Hindley zeker bij de Duitse équipe. En de pocketklimmer krijgt dan zat kansen voor zichzelf. 'Hij heeft het podium al gehaald en zelfs al een grote ronde gewonnen', doelt de Italiaan op de Giro van 2022. 'Hij kan zeker nog eens een grote ronde winnen en hopelijk doet hij dat in de kleuren van BORA-hansgrohe.'

Gasparotto had wel wat gedoe verwacht bij Vlasov en Hindley na komst Roglic

In het verleden mikte BORA nog weleens op sprinters als Peter Sagan in grote rondes. Met de vierde plaats van Emanuel Buchmann in de Tour van 2019 veranderde er echter iets in de strategie van de ploeg. Tegenwoordig is BORA in de ban van klassementsmannen. Aleksandr Vlasov, Hindley en ook Dani Martinez koersen in het geelgroen. En als Gasparotto eerlijk is, had hij wel wat gedoe verwacht onder de reeds aanwezige klassementsmannen binnen de ploeg, nadat Roglic' komst was aangekondigd. Die werd automatisch de uit te spelen man in de Tour. 'Ik had ook wel wat discussie of ruzie erover verwacht, maar die was er eigenlijk niet', vertelt Gasparotto over die beslissing.

En dus staan alle neuzen nog steeds dezelfde kant op: Tourwinst is het doel. 'Maar weet je, het is ook een supergroot doel en uiteraard ook een moeilijk doel. Ik hoop dat we het kunnen bereiken, maar het is nog een lange weg ernaartoe.' De Italiaanse ploegleider roemt de houding van onder andere Hindley en heeft nog een boodschap aan zijn Australische schaduwkopman. 'Soms is hij wat te aardig. Hij kan wat eerlijker zijn in wat hij wil als hij leider is. En je weet het nooit wat er kan gebeuren in de Tour. Misschien moeten we van rol wisselen omdat er iets misgaat. Het belangrijkste is dat de renners allemaal goed zijn in de Tour.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news