Gaviria ziet plannen gedwarsboomd door val: 'Wilde vandaag een goede sprint doen' Wielrennen
Wielrennen

Gaviria ziet plannen gedwarsboomd door val: 'Wilde vandaag een goede sprint doen'

Gaviria ziet plannen gedwarsboomd door val: 'Wilde vandaag een goede sprint doen'

Fernando Gaviria en zijn ploeggenoten bij Movistar wilden werk maken van de tiende etappe van de Giro d'Italia, maar zagen een valpartij van de sprinter de plannen in de war schoppen. Gaviria finishte daardoor in de achterhoede als 144ste.

'Het gaat wel goed, het is vooral de teleurstelling die overheerst', vertelt Gaviria gelaten aan Eurosport. 'Ik wilde namelijk een goede prestatie neerzetten in deze rit. De hele ploeg was gefocust, maar het ging mis. Je kan daar dan verder niets meer aan doen.'

Gaviria is bekend met de omgeving waarin de etappe werd verreden. 'Ja, daarom wilde ik vandaag graag een goede sprint doen. Het was een zware rit en in dit soort omstandigheden moet je wat geluk hebben', doelt de Colombiaan op de vele regen.

De verwondingen van de val vielen voor Gaviria wel mee. 'Ik heb wat huid verloren. Straks even douchen en dan zullen we morgen wel zien hoe het gaat.' De etappe van woensdag biedt normaal gesproken een kans voor de sprinters.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws