Thomas zal roze trui niet zomaar afstaan: 'Gaan de trui dag voor dag verdedigen' Wielrennen
Wielrennen

Thomas zal roze trui niet zomaar afstaan: 'Gaan de trui dag voor dag verdedigen'

Thomas zal roze trui niet zomaar afstaan: 'Gaan de trui dag voor dag verdedigen'

Geraint Thomas was dinsdag niet zozeer de drager van de roze trui, maar van het roze regenjack. Door de vele regen en de kou was het voor de man uit Wales niet de beste dag om van zijn eerste dag als leider van de Giro d’Italia te genieten.

Het humeur van Thomas ging echter niet onder het hondenweer gebukt. ‘Het waren niet de beste condities om de roze trui te dragen, haha. Maar het was een mooie dag’, aldus de renner van INEOS Grenadiers in het flashinterview.

‘Een solide dag, moet ik eigenlijk zeggen. Het was enorm koud en de afdaling was best gevaarlijk. Er is veel gebeurd, maar ik ben blij om deze dag goed door te komen’, zegt Thomas over de etappe.

Thomas zal roze niet tijdelijk afstaan

Thomas – die het klassement met twee seconden op Primoz Roglic aanvoert – is niet van plan het roze tijdelijk af te staan. ‘Ik neem deze trui niet voor lief. Dag voor dag gaan we hem nu verdedigen. Er kan veel gebeuren, zeker met dit weer.’

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news