Geëmotioneerde Max Kanter boekt in Turkije allereerste profzege: 'Heb altijd van deze overwinning gedroomd' Wielrennen
Wielrennen

Geëmotioneerde Max Kanter boekt in Turkije allereerste profzege: 'Heb altijd van deze overwinning gedroomd'

Geëmotioneerde Max Kanter boekt in Turkije allereerste profzege: 'Heb altijd van deze overwinning gedroomd'

Max Kanter heeft maandagmiddag de tweede rit in de Ronde van Turkije gewonnen. Na een rit van ruim 190 kilometer tussen Kemer en Kas was de Duitser van Astana Qazaqstan in een massasprint sneller dan Henri Uhlig en Tobias Lund. Fabio Jakobsen moest onderweg lossen en verloor zijn leiderstrui.

'Ik ben echt enorm blij', vertelt hij in het flashinterview. 'Achter deze zege schuilt zoveel moeite, hard werk en veel steun van mijn vriendin en familie. Het team geloofde in mij vandaag en ook de bergen werk, die mijn ploegmakker Davide Ballerini verzette, was echt geweldig. Hij is pas terug uit blessure en had misschien de benen om zelf te winnen, maar koos ervoor om mij te helpen. Ik heb altijd van deze zege gedroomd en het moest ooit een keertje samenvallen. De vorige keren miste er wel altijd iets.'

Voor Kanter is het de allereerste profzege. De Duitser verzamelde tijdens zijn loopbaan al gigantisch veel ereplaatsen, ook in de grote rondes. Binnen enkele weken staat hij dan ook aan de start van zijn derde Giro. 'Hopelijk is dit het begin van iets heel mooi en kunnen we in de Giro ook een sterke prestatie neerzetten', besluit de Duitser.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws