Cavendish gelost? Geen probleem! Kanter troeft Welsford en Van Poppel af in sprint bergop in Turkije Wielrennen
Wielrennen

Cavendish gelost? Geen probleem! Kanter troeft Welsford en Van Poppel af in sprint bergop in Turkije

Cavendish gelost? Geen probleem! Kanter troeft Welsford en Van Poppel af in sprint bergop in Turkije

Max Kanter heeft maandagmiddag de tweede rit in de Ronde van Turkije gewonnen. Na een rit van ruim 190 kilometer tussen Kemer en Kas was de Duitser van Astana Qazaqstan in een massasprint sneller dan Henri Uhlig en Tobias Lund. Fabio Jakobsen moest onderweg lossen en verloor zijn leiderstrui.

De tweede etappe in de Ronde van Turkije was lastiger dan de openingsrit met twee categoriseerde klimmetjes. De eerste lag al vroeg in de etappe en bedroeg 4,3 kilometer aan bijna zeven procent gemiddeld. De vluchtersgroep kwam pas na die klim tot stand en bestond uit zes renners. De Spanjaard David Loazno (Team Novo Nordisk), de Belg Gianni Marchand (Tarteletto-Isorex), de Duitsers Vinzent Dorn (BIKE AID) en Jonathan Rottmann (REMBE Pro Cycling Team Sauerland), de Turk Samet Bulut (Beykoz Belediyesi Spor Turkiye) en de Pool Jakub Kaczmarek (Mazoswze Serce Polski) namen zo het hazenpad.

Dsm-firmenich PostNL controleerde in dienst van klassementsleider Jakobsen de vluchtersgroep, maar dat bleek uiteindelijk voor niets te zijn. De tweede klim was echter elf kilometer lang, maar met zijn stijgingspercentage van vijf procent was het wel genoeg om de topspurters te lossen. En zo geschiedde. Jakobsen liet samen met Weemaes en Mark Cavendish al vroeg los en zou nooit meer voorin terugkeren, terwijl andere rappe mannen Giovanni Lonardi, Sam Welsford of Davide Ballerini wel volhielden. De vluchters waren intussen al lang opgeraapt.

Met ook nog lead-out Danny van Poppel kon BORA-hansgrohe beschikken over de beste papieren om een eerste ritzege in Turkije. De Duitse formatie zette de geloste topspurters nog verder op achterstand en mende het peloton langs de kustlijn richting aankomstplaats Kas. Burgos BH probeerde op een kleine puist de sprint nog te ontlopen, maar ook andere sprintersploegen Polti Kometa en Caja Rural legden de boel lam.

Q36.5 ontplooide een mooie trein voor Rory Townsend, terwijl Welsford Van Poppel even kwijt was. Ballerini rolde wel de rode loper uit voor Kanter, die met een serieuze versnelling iedereen erop legde. Voor de 26-jarige Duitser is het de allereerste profzege.

Uitslag etappe 2 Ronde van Turkije 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws