Belgische media: 'Lotte Kopecky skipt Tour de Frances Femmes en kiest vol voor Olympische Spelen' Wielrennen
Wielrennen

Belgische media: 'Lotte Kopecky skipt Tour de Frances Femmes en kiest vol voor Olympische Spelen'

Belgische media: 'Lotte Kopecky skipt Tour de Frances Femmes en kiest vol voor Olympische Spelen'

Volgens verschillende Belgische media zal Lotte Kopecky in de zomer niet aan de start staan van de Tour de France Femmes. De wereldkampioene wil zich optimaal voorbereiden op de Olympische Spelen in Parijs en de Ronde van Frankrijk is daarmee niet compatibel.

De Tour de France Femmes begint namelijk op 12 augustus met een rit van Rotterdam naar Den Haag, maar volgt daags na het omnium in het baanwielrennen op de Spelen. Dat is namelijk het hoofddoel van Kopecky in de Franse hoofdstad. Bovendien start op 21 september ook het WK wielrennen in het Zwitserse Zürich, waar de 28-jarige Belgische haar titel absoluut wil verlengen. Wel zal Kopecky via de Tour of Britain (6-9 juni) begin juli aan de start staan van de Giro Donne (7-14 juli).

Vorig jaar won Kopecky in de Ronde van Frankrijk voor vrouwen nog de openingsetappe en droeg ze zes dagen de gele trui. Met ook nog zes topzesplaatsen, een tweede plek in het eindklassement achter haar ploegmate Demi Vollering en de groene trui kende de wereldkampioen een bijzonder succesvolle editie van La Grande Boucle. De winnares van de Strade Bianche, Nokere Koerse en Parijs-Roubaix geniet na haar 38e plek in Luik-Bastenaken-Luik van welverdiende rust.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news