Geëmotioneerde Sénéchal na tijdslimietstrijd Jakobsen in Pyreneeën: 'Ik zei: blijf duwen, blijf gaan' Wielrennen
Wielrennen

Geëmotioneerde Sénéchal na tijdslimietstrijd Jakobsen in Pyreneeën: 'Ik zei: blijf duwen, blijf gaan'

Geëmotioneerde Sénéchal na tijdslimietstrijd Jakobsen in Pyreneeën: 'Ik zei: blijf duwen, blijf gaan'

Totaal kapot: zo kwam Fabio Jakobsen over de finish in Peyragudes. De Nederlander van Quick Step-Alpha Vinyl vocht tegen de tijdslimiet en kwam uiteindelijk zestien seconden binnen tijd over de streep, terwijl hij hevig werd aangemoedigd door zijn ploeggenoten en verzorgers van Quick Step-Alpha Vinyl.

Jakobsen zelf was te moe om de NOS na afloop te woord te staan, nadat hij na de finish van vermoeidheid tegen de grond ging na een loodzware dag. Verslaggever Steven Dalebout sprak zodoende met Florian Sénéchal, sprintaantrekker van Jakobsen. De Fransman stond de Nederlandse omroep met tranen in zijn ogen te woord, wat mooie beelden opleverde.

Sénéchal: 'Fabio heeft al mijn respect'

'Blijf duwen, blijf gaan. Champs-Elyseés is voor jou', reageert Sénéchal op de vraag wat hij tegen Jakobsen zei gedurende de rit. 'Na de val in de Ronde van Polen zag ik hem met zijn kapotte gezicht, en nu... chapeau. Hij heeft al mijn respect, hij is mijn vriend', gaat Sénéchal verder.

'Ik wilde altijd bij hem blijven en heb het maximum voor hem gegeven. Ik zei tegen hem: ga tot de limiet, voor je familie, vrienden en ploeggenoten en je wil zeker naar Parijs. Het was crazy, maar dat is de Tour de France.'

Jakobsen hield uiteindelijk zestien seconden over op de tijdslimiet, maar hem wacht donderdag een nieuwe, zware missie: dan trekt het peloton over drie lange cols in de Pyreneeën naar Hautacam, een finish van buitencategorie in de Tour de France.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws