Geen Pidcock in Milaan-Sanremo: Brit moet fiets voor onbepaalde tijd aan de kant zetten Wielrennen
Wielrennen

Geen Pidcock in Milaan-Sanremo: Brit moet fiets voor onbepaalde tijd aan de kant zetten

Geen Pidcock in Milaan-Sanremo: Brit moet fiets voor onbepaalde tijd aan de kant zetten

INEOS Grenadiers heeft op Twitter een update gegeven over de gezondheidstoestand van Tom Pidcock. De Engelsman viel in de laatste etappe van de Tirreno-Adriatico en moet Milaan-Sanremo aan zich voorbij laten gaan. Pidcock vertoont namelijk symptomen van een hersenschudding.

'Tom is de afgelopen dagen gemonitord door de doktoren van de ploeg', luidt het bericht. 'Hij moet voor een onbepaalde periode rust nemen nadat hij milde symptomen van een hersenschudding heeft vertoond. Dit is allemaal volledig in overeenstemming met de nieuwe richtlijnen.'

Ploegleider Rod Ellingworth licht het besluit verder toe. 'Het is natuurlijk heel teleurstellend voor Tom en het team. We zagen hem een goede vorm etaleren tijdens Strade Bianche en waren benieuwd hoe hij het in Milaan-Sanremo zou gaan doen. Echter, de gezondheid van de renner het belangrijkste en we volgen de adviezen van het medische team om Tom weer volledig fit zijn klassieke campagne te laten vervolgen.'

Volgens de nieuwe richtlijnen van British Cycling moet een renner met een hersenschudding eerst drie weken rusten en een herstelprogramma volgen. Pidcock zou in dat geval ook Dwars door Vlaanderen missen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws