EF komt met geweldige ploeg naar Sanremo: Cort en Bettiol azen op sprintje, Powless blij met wind mee Wielrennen
Wielrennen

EF komt met geweldige ploeg naar Sanremo: Cort en Bettiol azen op sprintje, Powless blij met wind mee

EF komt met geweldige ploeg naar Sanremo: Cort en Bettiol azen op sprintje, Powless blij met wind mee

EF Education-EasyPost heeft een ijzersterke selectie gepresenteerd voor Milaan-Sanremo. De Amerikaanse wielerploeg heeft met Magnus Cort, Alberto Bettiol, Neilson Powless en Mikkel Honoré meerdere kaarten om te spelen. Stefan Bissegger, Jonas Rutsch en Lukasz Wisniowski completeren de groep.

EF Education-EasyPost is dit jaar uit de startblokken geschoten. De ploeg won al tien keer, met Powless en Cort als spekkopers allebei al twee keer. Powless toont het hele jaar al uitstekende vorm en werd bijvoorbeeld nog zesde in Parijs-Nice. Cort was op zijn beurt in de Ronde van de Algarve op dreef met twee fantastische etappezeges.

Honoré won dit jaar nog niet, Bettiol was al wel de sterkste in de Tour Down Under. In zijn eerste Europese koersen ging het de Italiaan nog niet voor de wind. Hij haalde finish van Trofeo Laigueglia niet en ging in Strade Bianche - in volle finale - hard onderuit. Op woensdag keerde hij terug in Milaan-Turijn, waar hij 61e werd. Honoré won dit seizoen het bergklassement in de Tour Down Under, maar kon verder nog geen potten breken.

In Milaan-Sanremo kan EF in ieder geval alle kanten op. Bettiol en Honoré zijn klassiekerspecialisten met een eindschot in een uitgedunde groep, Powless is de klimmer die het zal moeten doen als de Pogacars van deze wereld het écht zwaar maken en Cort is eigenlijk van alle markten thuis. De Deen kan een heuveltje over, hij kan sprinten, dalen...

Dat er wind in de rug staat op zaterdag, kan Powless alvast wel bekoren. 'Dat helpt de klimmers. Dit is het beste jaar om voor de overwinning te gaan. Ik hoop dat ik de besten kan volgen op de Poggio en dan hebben we ook Alberto en Magnus nog die sneller zijn dan ik bij de finish. Als de groep grpter blijft, zal ik hen helpen voor de sprint.'

Selectie EF Education-EasyPost Milaan-Sanremo 2023

Neilson Powless
Magnus Cort
Alberto Bettiol
Mikkel Honoré
Stefan Bissegger
Jonas Rutsch
Lukasz Wisniowski

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws