Geen Pogacar in Strade Bianche: Sloveen wil uitgerust aan Parijs-Nice beginnen Wielrennen
Wielrennen

Geen Pogacar in Strade Bianche: Sloveen wil uitgerust aan Parijs-Nice beginnen

Geen Pogacar in Strade Bianche: Sloveen wil uitgerust aan Parijs-Nice beginnen

Tadej Pogacar staat dit jaar niet aan de start van de Strade Bianche. Omdat de koers een dag voor de start van Parijs-Nice is, laat hij de koers over de witte grindwegen schieten. De Sloveense coureur bevestigde de keuze aan Sporza. 'Het was een moeilijke beslissing om die wedstrijd te schrappen.'

De beslissing van Pogacar om de volledige voorkeur aan Parijs-Nice te geven heeft onder andere te maken met de ploegentijdrit in die ronde. 'Als ik daar goed wil zijn, moet ik ook enkele dagen op voorhand oefenen voor de ploegentijdrit.' Voor de toekomst ziet Pogacar het rijden van beide koersen als een uitdaging. 'De combinatie van de Strade Bianche en Parijs-Nice is een interessante uitdaging, maar het zal voor een andere keer zijn.'

Na Parijs-Nice reist Pogacar door naar Milaan-Sanremo, waarna begin april de Ronde van Vlaanderen volgt. Met die koers heeft de Sloveen nog een appeltje te schillen. 'In de Ronde van Vlaanderen en Milaan-Sanremo wil ik goed zijn. Daarna zijn alle pijlen op de Tour gericht.' Mogelijk rijdt Pogacar dit voorjaar ook de Amstel Gold Race.

Pogacar reed de Strade Bianche vooralsnog vier keer. Na een dertigste plek bij zijn debuut werden de uitslagen per jaar een stuk beter. Vorig jaar won hij zelfs, nadat hij de koers op vijftig kilometer van de finish deed ontploffen. Niemand kon hem volgen, waarna hij na een weergaloze solo voor het eerste zegevierde in Siena.

Pogacar rijgt de zeges aaneen, en stevent af op vroege clash met Vingegaard

Dit jaar kiest Pogacar voor een duidelijk ander programma in het voorjaar in vergelijking met voorgaande jaren. Eerder skipte hij al de UAE Tour - waarvan hij de vorige twee edities won - ten faveure van een eendagskoers en een rittenkoers in Spanje. Die keuze betaalde zich uit met vier zeges in zes koersdagen. Nadat Jaén Paraiso Interior won, zegevierde hij in maar liefst drie etappes van de Ruta del Sol. Het bracht hem ook de eindzege in die koers.

Waar Pogacar de voorbije jaren in de maand maart voor een Italiaans programma koos, kiest hij dit jaar dus voor Frankrijk met Parijs-Nice. Dat hij voor de Franse rittenkoers kiest, kan mogelijk iets te maken hebben met de aanwezigheid van Tourwinnaar Jonas Vingegaard in die wedstrijd. De Deen van Jumbo-Visma hield Pogacar in 2022 van een derde Tourzege op een rij. De Sloveen zal in Parijs-Nice gebrand zijn om een eerste mentale tik uit te delen richting de kachtmeting in de Tour de France.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws