Geen Ronde van Drenthe in 2024, Zonneveld ziet wielrennen aan onderkant 'langzaam maar zeker kapot gaan' Wielrennen
Wielrennen

Geen Ronde van Drenthe in 2024, Zonneveld ziet wielrennen aan onderkant 'langzaam maar zeker kapot gaan'

Geen Ronde van Drenthe in 2024, Zonneveld ziet wielrennen aan onderkant 'langzaam maar zeker kapot gaan'

De Ronde van Drenthe voor mannen wordt in 2024 van de kalender geschrapt. Dat maakte de organisatie bekend middels een persbericht. Reden voor het schrappen van de editie van komend jaar is een combinatie van factoren, die vooral met het financiële aspect te maken hebben. De vrouwenkoers zal voorlopig wel doorgang vinden.

'Vanwege de stijgende kosten, toenemende regeldruk en veiligheidsproblemen heeft de organisatie van de Ronde van Drenthe besloten de editie van 2024 te schrappen', zo luidt het statement. De tijdsdruk om voor 2024 alle aspecten goed te regelen, is nu te hoog geworden. Zo had de organisatie problemen met vergunningaanvragen en het regelen van hotels, waardoor allerlei medewerkers in onzekerheid waren geraakt. Daar is nu een einde aan gemaakt.

'Inflatie speelt een grote rol', zo wijst de organisatie het geldprobleem als eerste factor voor het schrappen aan. 'De financiële afdracht voor UCI en KNWU is aanmerkelijk gestegen. Dat zijn zaken waar de organisatie simpelweg geen invloed op heeft.' De organisatie noemt de stijgende prijzen voor brandstof, verblijf en verzekeringen als voorbeelden. Ook wordt het moeilijker om in de provincie Drenthe, waar veel natuur is, nog te voldoen aan bijvoorbeeld de stikstofnormen. Daarnaast is gebrek aan politie een probleem.

Zonneveld ziet Nederlands wielrennen op 'topniveau', maar daaronder gaat het 'kapot'

Zo verdwijnt er opnieuw een prachtige Nederlandse wielerwedstrijd in ieder geval voorlopig van de kalender. Eerder werd al bekendgemaakt dat door een gebrek aan politiecapaciteit voorlopig wedstrijden in het noorden van Nederland niet meer georganiseerd kunnen worden. De afgelopen jaren verdwenen bijvoorbeeld de Slag om Norg en de Noordwijk Classic. Journalist Thijs Zonneveld maakt zich zorgen over de toekomst van de Nederlandse wedstrijden. 'En nog een wedstrijd die kopje onder gaat. Het Nederlandse wielrennen staat er op topniveau goed voor, maar daaronder gaat het langzaam maar zeker kapot', stelt hij op X.

De organisatie maakte verder de datum bekend waarop de wedstrijd bij de vrouwen wel doorgang vindt. Deze zal worden verreden op zondag 10 maart. Mogelijk vindt er in 2025, als de problemen verholpen zijn, wel weer een nieuwe editie plaats bij de mannen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws