Man die van Cavendish en Van Avermaet winaars maakte: Valerio Piva nieuwe sportief directeur Jayco AlUla Wielrennen
Wielrennen

Man die van Cavendish en Van Avermaet winaars maakte: Valerio Piva nieuwe sportief directeur Jayco AlUla

Man die van Cavendish en Van Avermaet winaars maakte: Valerio Piva nieuwe sportief directeur Jayco AlUla

Team Jayco AlUla heeft de technische staf versterkt met Valerio Piva. De ervaren Italiaan wordt sportief directeur bij de Australische ploeg, zo meldt deze in een persbericht op de eigen website. Piva heeft een bijzondere status in de wielersport en werkte de laatste jaren succesvol bij Intermarché-Circus-Wanty. 'Deze ploeg heeft me altijd enorm aangesproken', vertelt de 65-jarige coach over zijn nieuwe werkgever.

Piva loopt al een jaar of twintig mee op het hoogste niveau van het wielrennen. Zo was hij sportief directeur bij onder andere HTC-Columbia en BMC. In zijn periodes bij die ploegen kwamen diverse wielersterren volledig tot wasdom. Zo ontwikkelde Mark Cavendish zich in de ploeg van Piva tot de snelste sprinter van de wereld en veranderde Greg Van Avermaet in een renner die ereplaatsen verzamelde in een gevreesde veelwinnaar.

Piva over Jayco AlUla: 'Een van de meest prestigieuze teams in het wielrennen'

Piva zelf steekt zijn enthousiasme over zijn nieuwe werkgever niet onder stoelen of banken. 'Ik ben zeer blij me bij dit team te voegen, dat een van de meest prestigieuze ploegen van de WorldTour is. Ik loop al lang mee in het wielrennen, maar dit team heeft me altijd aangesproken als het gaat om de werkwijze, de renners en de organisatie.' De Italiaan wil de ploeg hogerop brengen in de ranglijsten. 'Mijn doel is het team te laten groeien in het aantal overwinningen en mijn ervaring daar bij te gebruiken.'

Algemeen directeur Brent Copeland is in zijn nopjes met de transfer van Piva. 'Valerio heeft enorm veel ervaring opgebouwd in de afgelopen decennia. Het is altijd mooi om te zien hoe oud-renners hun kennis meebrengen in de rol van sportief directeur.' Copeland twijfelt er niet aan dat de Italiaan een aanwinst is voor de staf: 'Hij kent de ins and outs van het peloton en we zijn benieuwd hoe hij zijn bagage kan gebruiken om de ploeg - van renners tot staf - kan versterken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws