Geen slechte benen, maar wel mechanische pech nekte Tiberi op de Oropa: 'Was onmogelijk om mijn verlies te beperken' Wielrennen
Wielrennen

Geen slechte benen, maar wel mechanische pech nekte Tiberi op de Oropa: 'Was onmogelijk om mijn verlies te beperken'

Geen slechte benen, maar wel mechanische pech nekte Tiberi op de Oropa: 'Was onmogelijk om mijn verlies te beperken'

Antonio Tiberi was een van de slachtoffers in de tweede rit van de Giro d'Italia. De Italiaanse kopman van Bahrain-Victorious verloor maar liefst twee minuten en 24 seconden op ritwinnaar Tadej Pogacar (UAE Emirates). Iedereen dacht dat de 22-jaruge Tiberi gewoon slechte benen had, maar de Italiaan zelf komt achteraf met een andere verklaring.

'Vandaag had ik echt veel pech', begint Tiberi op 'X'. 'Ik zat in een goede positie, toen we aan de slotklim begonnen en het tempo de hoogte ingejaagd werd in het peloton. Maar toen kreeg ik te kampen met een lekke band en daarna had ik nog een mechanisch probleem met de nieuwe fiets. Ik deed mijn best om terug te komen en mijn verlies te beperken, maar het was onmogelijk en dus verloor ik wat tijd.'

Lees verder onder de tweet.

Tiberi kwam uiteindelijk als 34e over de streep. De Italiaanse kopman, die vooraf voor een top vijf en misschien zelfs op een podium had gemikt, staat nu 26e in het klassement op twee minuten en 48 seconden van Pogacar. Zijn mentor en medekopman Damiano Caruso zat ook bij de geslagenen op de Oropa: de 36-jarige Italiaan werd 22e en moest anderhalve minuut prijsgeven.

De plotse lekke achterband werd op Italiaans gevloek onthaald bij Bahrain Victorious-ploegleider Gorazd Stangelj en Franco Pellizotti. Even heerste er chaos in het hoofd van Stangelj, terwijl Pellizotti ijzig kalm blijft, maar nadien wederkeert de rust opnieuw. 'Antonio, eten en drinken. We zetten je af in een goede positie, probeer te recupereren en blijf kalm', weerklinkt het in de radio.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws