Gelukkige Lefevere ziet Evenepoel gelijk schitteren in Giro: 'Hij antwoordt met de pedalen' Wielrennen
Wielrennen

Gelukkige Lefevere ziet Evenepoel gelijk schitteren in Giro: 'Hij antwoordt met de pedalen'

Gelukkige Lefevere ziet Evenepoel gelijk schitteren in Giro: 'Hij antwoordt met de pedalen'

De champagne mag al na de eerste dag in de Giro d'Italia ontkurkt worden bij Soudal-Quick Step. Remco Evenepoel veegde de tegenstand van de kaart met een imposante tijdrit en draagt zodoende ook de eerste roze trui. Ploegbaas Patrick Lefevere zag het met genoegen aan. ‘Ik ben gelukkig’, zei hij tegen Eurosport.

De Giro is het grote doel van Evenepoel voor dit seizoen. Gezien de tijdritkwaliteiten van de renner waren de verwachtingen rond de renner meteen hoog. Het sloeg niet over naar Lefevere of de rest van de ploeg. ‘Ik was heel sereen, zoals de gehele ploeg. Er zat geestdrift in de ploeg. Natuurlijk als je buiten kijkt naar die tussentijden… Dan heb je toch een beetje van: het is niet echt een parcours dat hem bevoordeelde, tegenover een beer zoals Ganna van 85 kilo. Maar ja het is een fenomeen natuurlijk’, aldus de flamboyante ploegbaas.

Lefevere wordt ook herinnerd naar de zware valpartij van Evenepoel in de Ronde van Lombardije van 2020. Er volgde een zware revalidatie, maar inmiddels behoort Evenepoel weer tot de wereldtop, met de Vuelta a España en wereldtitel als prachtige uitschieters. ‘Ik denk niet graag terug aan die val’, zegt Lefevere. ‘Het is lang geleden. Hij antwoordt met de pedalen op van alles en nog wat. Een paar jaar geleden werd hem nog wel verweten dat hij en dikke nek had, maar dat is nu wel voorbij.’

Lefevere: 'Hij heeft een grote voorsprong genomen'

De wielerkenners speculeerden voorafgaand aan de ronde al volop over een vroege roze trui voor Evenepoel. Waar de renner in het flashinterview zelf al aangaf, de trui op dag vier waarschijnlijk weg te geven, ziet Lefevere het ook nog niet in de eerste drie dagen gebeuren. ‘Hij heeft een grote voorsprong genomen, dus we kunnen de trui niet zomaar weggeven. We hopen zondag op een vlakke rit en dat de sprintersploegen ons wat zullen helpen. We zullen sowieso vooraan moeten rijden om Remco veilig te houden. We gaan het wel zien.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws