Pedersen voelt zich klaar voor sprints na degelijke Giro-tijdrit: 'Ben misschien beter dan vorig jaar' Wielrennen
Wielrennen

Pedersen voelt zich klaar voor sprints na degelijke Giro-tijdrit: 'Ben misschien beter dan vorig jaar'

Pedersen voelt zich klaar voor sprints na degelijke Giro-tijdrit: 'Ben misschien beter dan vorig jaar'

Ook voor Mads Pedersen is de kop er in deze Giro d'Italia af. De Deense spurter van Trek-Segafredo werkte de 19,6 kilometer lange tijdrit zo hard mogelijk af met het oog op een roze kans in de komende dagen, maar zette dat idee direct na zijn chrono al in de ijskast.

‘Ik ben er heel blij mee. Het is een goede start van de Giro', vertelde Pedersen aan Eurosport nadat hij de hot seat had verlaten. 'Het was mooi om vol gas te gaan, maar ik ben klaar voor een sprint.’

Pedersen ging nochtans zo hard als hij kon. ‘Ik wilde alles geven, zodat ik misschien kort kon komen te staan in het klassement. Als ik wat bonificatiesecondes zou kunnen pakken, zou ik mij op de trui kunnen richten. Nu focus ik mij echter op ritzeges en de puntentrui', begreep hij direct na de meet. Uiteindelijk werd hij twaalfde.

‘Ik voel me goed, misschien nog wel beter dan vorig jaar', vertelde Pedersen desgevraagd 'De klassiekerperiode is heel goed gegaan en ik voel mij klaar voor mijn ritten in deze Giro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws