Geraint Thomas verlegt focus: geen Tour de France, maar Giro d'Italia in 2023 Wielrennen
Wielrennen

Geraint Thomas verlegt focus: geen Tour de France, maar Giro d'Italia in 2023

Geraint Thomas verlegt focus: geen Tour de France, maar Giro d'Italia in 2023

Geraint Thomas stelt zich naar alle waarschijnlijkheid andere doelen dan normaal met betrekking tot 2023. De in Cardiff geboren renner denkt dat het weinige aantal kilometers tegen de klok in de Tour de France hem parten zal gaan spelen tijdens de jacht naar een goede eindklassering in de Franse ronde. Zodoende is Thomas geneigd zich toe te gaan leggen op de Giro d'Italia, waar hij als tijdritkanon beter aan zijn trekken zal komen.

De nummer drie van de voorbije Tour de France baalt van het weinige aantal tijdritkilometers in het onlangs gepresenteerde Tour-parcours van 2023. Cyclingnews sprak de 36-jarige Brit daaromtrent in Japan, waar het Saitama Criterium werd verreden (en Thomas uiteindelijk als derde finishte). 'Ik ben er niet zeker van waarom ze dat gedaan hebben', aldus de Tourwinnaar van 2018. 'Bij mijn eerste deelname in 2007 waren er twee individuele tijdritten van meer dan vijftig kilometer. Het is wel eventjes geleden, maar het is best extreem om nu opeens het tegenovergestelde te presenteren qua tijdritkilometers.'

Thomas vindt de Giro veel minder intens dan de Tour

Toch was het lage aantal kilometers tegen de klok niet hoofdzakelijk de reden dat de INEOS-renner volgend jaar liever naar Italië afreist om te pieken in een drieweekse ronde. Het parcours van de Tour was uiteindelijk slechts de doorslaggevende factor. 'Ik wilde eigenlijk sowieso al de Giro gaan rijden. De Giro is veel minder intens. Het is een wedstrijd waar ik altijd van gehouden heb, ondanks dat ik er bij mijn laatste twee deelnames letterlijk uitgevallen ben.' In totaal stond Thomas vier keer eerder aan de start van de Giro.

De Giro van 2023 kent, in tegenstelling tot de Franse tegenhanger, wél veel tijdritkilometers. Thomas herhaalt nadrukkelijk dat dit niet per se de reden is om af te zien van een Tourdeelname. Hij stelt namelijk dat zijn grootste concurrenten in het rondewerk allemaal goed kunnen tijdrijden. 'Ik ga de Giro volgend jaar op dezelfde manier voorbereiden als ik dit jaar deed met de Tour. Zo goed mogelijk aan de start verschijnen is het devies. Of zich dat gaat uiten in het najagen van ritzeges of meedoen om de strijd in het eindklassement, dat is een andere zaak', sluit de winnaar van de meest recente Ronde van Zwitserland af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws