Vanuit België naar Breda en hardlopen in Spanje: Van Aert en Van der Poel werken zich alweer in het zweet Veldrijden
Veldrijden

Vanuit België naar Breda en hardlopen in Spanje: Van Aert en Van der Poel werken zich alweer in het zweet

Vanuit België naar Breda en hardlopen in Spanje: Van Aert en Van der Poel werken zich alweer in het zweet

Terwijl de mannelijke en vrouwelijke crossers dit weekend in Namen gaan strijden om de Europese titel, wordt er op de achtergrond alweer uitgekeken naar de komende weken. In de laatste twee weekenden van november keren Tom Pidcock, Wout van Aert en Mathieu van der Poel terug in het veld.

Pidcock lijkt op 19 november alweer van de partij te zijn in Merksplas, terwijl Van Aert en Van der Poel volgens de organisatie van de Vestingcross in Hulst op 27 november mee zullen doen in die cross in Zeeland. Er is echter nog geen officiële bevestiging van INEOS Grenadiers, Jumbo-Visma en/of Alpecin-Deceuninck.

Via sportapp Strava kunnen we de voorbereiding van de mannen nauwgezet volgen. Daarbij is het opmerkelijk dat Pidcock - normaal één van de meest actieve, uploadt zelfs zijn sessies in de sportschool - sinds 27 oktober niets meer plaatste op dat platform.

Lees verder onder de foto.

Van Tom Pidcock vernamen we al één week niets op Strava.
Van Tom Pidcock vernamen we al één week niets op Strava.

Van der Poel en Van Aert flink sportief bezig

Van der Poel is sinds afgelopen voorjaar ook zeer actief op Strava. De Nederlander is al sinds 26 oktober in Spanje, waar hij eerst met Oscar Riesebeek en nu met Gianni Vermeersch op pad gaat. Riesebeek kreeg voor de gein de bijnaam 'Oscar the halfwheel king' toegespeeld, terwijl VDP ook blij was met de komst van maatje Vermeersch.

VDP liet ook zijn loperskwaliteiten zien, daar hij op 2 november 6,48 kilometer ging hardlopen en dat afwerkte in iets meer dan 28 minuten. Ook Van Aert deed al meermaals de loopschoenen aan: op 31 oktober liep hij 6,29 kilometer in 27.50 minuut en 3 november deed hij 8,61 kilometer in 38.54 minuut.

De Belg is sowieso actief, daar hij meerdere dagen heeft met twee sportactiviteiten. Zo trok hij donderdag met de fiets vanuit België naar het Nederlandse Breda en werkte hij ook al lange toertochten op zijn crossfiets af in Poederlee en Merksplas, om zichzelf op die manier voor te bereiden op de cross.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws