Geraint Thomas verlengt contract bij 'tweede thuis' INEOS Grenadiers met nog twee jaar Wielrennen
Wielrennen

Geraint Thomas verlengt contract bij 'tweede thuis' INEOS Grenadiers met nog twee jaar

Geraint Thomas verlengt contract bij 'tweede thuis' INEOS Grenadiers met nog twee jaar

Geraint Thomas komt ook de komende twee jaar uit voor INEOS Grenadiers, zo maakt de man uit Wales maandag bekend. Thomas koerst al sinds 2010 voor Sky/INEOS en sluit er vermoedelijk na dit nieuwe contract ook zijn loopbaan af. Afgelopen jaar werd hij tweede in de Giro.

'De show gaat door', lacht Thomas via zijn social media. 'Het klopt, ik zal ook de komende twee jaar voor INEOS Grenadiers rijden. Het is altijd al mijn tweede thuis geweest en ik vind het fietsen nog altijd heel leuk, dus ik heb er totaal niet aan gedacht om wat anders te gaan. Nu moet ik nog beslissen welke koers ik volgend jaar ga rijden...'

Thomas doelt daarmee op zijn grote ronde-keuze, daar de drieweekse rittenkoersen nog altijd zijn jachtterrein zijn. Afgelopen jaar leek hij op weg om de Giro d'Italia te gaan winnen, maar op de voorlaatste dag werd hij uit het roze gereden door Jumbo-Visma-kopman Primoz Roglic. In de Vuelta a Espana kwam Thomas dit najaar vervolgens niet meer uit de verf.

'Ik wil vooral competitief blijven', aldus Thomas. 'Misschien zal ik mij dus opnieuw richten op de klassiekers, maar het kan ook zomaar zijn dat ik mij zal schikken in een rol als luxehelper voor een jongere coureur. Als ik maar een positieve impact kan hebben.' Ploegbaas Rod Ellingworth voegt toe. 'Het is ons doel om de Tour de France te winnen en daar speelt Geraint hoe dan ook een belangrijke rol in, omdat we ondertussen veel talent in de ploeg hebben.'

Thomas ontwikkelde zich bij Sky/INEOS van klassiek coureur tot ronderenner

De man uit Wales, die ook zijn eigen podcast Watts Occuring heeft met Luke Rowe, boekte talloze successen sinds hij in 2010 bij Sky kwam. In eerste instantie focuste hij zich met name op de klassiekers, wat hem onder meer een overwinning in de E3 Saxo Classic opleverde. Later kwamen daar ook de koersen van één week bij en uiteindelijk zelfs de grote rondes.

In 2018 slaagde Thomas erin om zijn voormalige kopman Chris Froome voor te blijven in de Tour de France, wat altijd zijn grootste triomf zal blijven. Ook won hij onder meer Parijs-Nice, het Critérium du Dauphiné, de Ronde van Zwitserland, de Ronde van Romandië en de Tour of the Alps. Tevens eindigde hij nog eens als tweede én derde in de Ronde van Frankrijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws