Thomas kijkt in zijn glazen bol na transfer Roglic: 'Vingegaard nog steeds nummer één, dan Pogacar' Wielrennen
Wielrennen

Thomas kijkt in zijn glazen bol na transfer Roglic: 'Vingegaard nog steeds nummer één, dan Pogacar'

Thomas kijkt in zijn glazen bol na transfer Roglic: 'Vingegaard nog steeds nummer één, dan Pogacar'

Geraint Thomas heeft in zijn podcast GTCC nog eens teruggeblikt op het wielerjaar 2023. De man uit Wales eindigde zelf als tweede in de Giro d'Italia, maar kende verder een moeilijk jaar. Daarnaast keek hij alvast kort vooruit naar 2024.

De coureur van INEOS Grenadiers, die zijn contract nog altijd niet officieel verlengd heeft, voelt inmiddels dat zijn offseason begonnen is. 'Ik zit drie, vier keer per week op de fiets. De Giroploeg is voor een weekend langsgekomen, dat was echt tof. Maar daarna had ik het wel een paar dagen zwaar, om eerlijk te zijn', aldus Thomas, die moet wennen aan het fietsen. 'Elke rit die ik heb gedaan, was verschrikkelijk. Ik trainde laatst drie uur, maar moest na anderhalf uur stoppen voor een muffin en een cola. Dat had ik echt nodig', lacht hij.

'2023 was een goed jaar, vooral gezien wat er gebeurd is', vervolgt hij. 'Ik heb tussen december en maart de helft van mijn trainingen gemist, dus dat ik nog tweede kon worden in de Giro was prima. Als je me dat voor die ronde had verteld, dan had ik je hand eraf gebeten. Ik heb het gevoel dat ik drie goede weken had dit jaar, in de Giro. Dat was aan het begin van het jaar ook wel het doel, dus ik mag tevreden zijn.'

Thomas denkt dat transfer Roglic 'goed is voor de sport'

Thomas had ook nog wat mooie woorden over voor Jumbo-Visma, dat met Primoz Roglic, Jonas Vingegaard en Sepp Kuss de grote rondes won. 'Het is insane. Ze winnen drie grote rondes in één jaar, met drie verschillende renners. En dan ook nog een 1-2-3 in de laatste van de drie, de Vuelta. It makes you sick, dat is ongelofelijk.'

'Roglic gaat nu naar BORA-hansgrohe, dat is goed voor de sport', is Thomas van mening. 'Met Roglic, Tadej Pogacar en Remco Evenepoel wordt de Tour interessant. Ik denk dat Vingegaard de nummer één is, met Pogacar op een kleine achterstand en dan de andere twee.' De ervaren coureur weet zelf nog niet voor welke grote ronde hij in 2024 wil gaan. 'Het parcours van de Giro is net uit, nietwaar? Dat zag er weer typisch Giro uit. Het zou mooi zijn om die koers nog eens te doen, maar de Tour trekt me met die finish in Nice ook aan', geeft de in Monaco woonachtige coureur aan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws