Gerucht Evenepoel in de kiem gesmoord, maar met welke zeven namen start Quick Step wél in Amstel Gold Race? Wielrennen
Wielrennen

Gerucht Evenepoel in de kiem gesmoord, maar met welke zeven namen start Quick Step wél in Amstel Gold Race?

Gerucht Evenepoel in de kiem gesmoord, maar met welke zeven namen start Quick Step wél in Amstel Gold Race?

Veel wielerfans schrokken er dinsdag misschien wel even van toen er via een social media geruchten opdoken dat Remco Evenepoel zondag in de Amstel Gold Race gaat starten. Niets van waar, reageerde Soudal-Quick Step niet veel later. Met wie The Wolfpack zondag wel start in Limburg? De zeven namen zijn bekend!

Mauro Schmid wordt in het persbericht van de ploeg naar voren geschoven als één van de kopmannen. De Zwitser is bezig aan een uitstekend seizoen, met een vijfde plaats in de Tour Down Under, eindwinst in de Coppi e Bartali en een uitstekende week in de Ronde van het Baskenland. Schmid eindigde er drie keer bij de eerste vijf in de daguitslag en werd elfde in het eindklassement.

De Ardense klassiekers zijn voor de 23-jarige Schmid het volgende doel. Hij krijgt met Andrea Bagioli nog een man in vorm aan z'n zijde. De 24-jarige Italiaan werd al derde in de Faun Drôme Classic dit jaar en streed in het Baskenland - net als Schmid - ook al mee om ritzeges. In de Brabantse Pijl werd hij midweeks achtste, in een wedstrijd waarin Rémi Cavagna in de kopgroep streed voor de winst. De Fransman is er zondag ook bij.

Geen Alaphilippe bij Quick Step

Schmid, Bagioli en Cavagna worden in de Amstel Gold Race ondersteund door Dries Devenyns, Jannik Steimle, Martin Svrcek en Stan Van Tricht. Julian Alaphilippe was ook beoogd, maar de Fransman kampt na een crash in de Ronde van Vlaanderen met een blessure. 'Veel van onze jongens hebben in het Baskenland en de Brabantse Pijl gereden en kwamen daar sterk voor de dag. We hebben dan ook vertrouwen in een goed resultaat. Andrea en Mauro kunnen iets doen op dit parcours, ondersteund door een sterk team', aldus ploegleider Geert Van Bondt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws