Cosnefroy met 'revanchegevoelens' naar Amstel Gold Race bij sterk AG2R: 'Opnieuw meedoen voor winst' Wielrennen
Wielrennen

Cosnefroy met 'revanchegevoelens' naar Amstel Gold Race bij sterk AG2R: 'Opnieuw meedoen voor winst'

Cosnefroy met 'revanchegevoelens' naar Amstel Gold Race bij sterk AG2R: 'Opnieuw meedoen voor winst'

AG2R Citroën Team heeft, één dag na de winst in de Brabantse Pijl, z'n selectie voor de Amstel Gold Race bekend gemaakt. De Franse ploeg rekent op Brabantse Pijl-winnaar Dorian Godon, maar de blik is natuurlijk voor gericht op Benoît Cosnefroy. De Fransman werd vorig jaar tweede.

Of er een beetje is nagepraat na de Amstel in 2022? Lijkt ons wel! Cosnefroy en Michal Kwiatkowski maakten er een sprint-á-deux van en nadat Cosnefroy eerst werd uitgeroepen tot winnaar, was het uiteindelijk Kwiatkowski die won, op basis van de finishfoto. Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor Cosnefroy. 'Mijn derde plaats in de Brabantse Pijl was de perfecte start van mijn campagne in de Ardennen', zegt hij in een persbericht.

Cosnefroy, die vorig jaar knap de GP Quebec won in het najaar, voelt zich naar eigen zeggen goed richting zijn hoofddoelen van het jaar. 'Ik ben heel gemotiveerd voor de Amstel, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Ik wil een groot resultaat dit seizoen, dat heb ik echt nodig. Ik hou van deze periode van het seizoen en ben in goede vorm. Na de Vlaamse klassiekers voelde ik dat ik nog iets moest verbeteren in het positioneren, maar die bladzijde heb ik omgeslagen. Ik heb revanchegevoelens voor de Amstel Gold Race, een open race waarin ik opnieuw hoop mee te doen om de winst.'

Selectie AG2R Citroën Team - Amstel Gold Race 2023

Benoît Cosnefroy
Mickaël Cherel
Stan Dewulf
Dorian Godon
Valentin Retailleau
Michael Schär
Greg Van Avermaet

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws