Gesinks beste periode als renner? 'Dat is als knecht Roglic aan drie Vuelta's helpen' Wielrennen
Wielrennen

Gesinks beste periode als renner? 'Dat is als knecht Roglic aan drie Vuelta's helpen'

Gesinks beste periode als renner? 'Dat is als knecht Roglic aan drie Vuelta's helpen'

Robert Gesink heeft zichzelf de laatste jaren geweldig omgeschoold van klassementsrenner, naar rittenkaper, tot knecht. In elke rol had hij succes, als knecht misschien nog wel de meeste. In een interview met CyclingNews, gaat de Condor van Varsseveld in op de meest succesvolle periode van zijn carrière en geeft hij aan waarom zijn kopman Primož Roglic volgens hem de Tour de France kan winnen.

'Ik was bij alle drie de Vuelta's die Primož (Roglic, red) op zijn naam wist te schrijven. De jaren waarin dat gebeurde, behoren tot mijn beste jaren als wielrenner. Misschien niet als het gaat om persoonlijke resultaten, maar als een ploegmaat kon ik er echt van genieten. Vooral bij Primož, hij is een geweldige kopman om voor te werken. Hij heeft heel veel plezier als wielrenner. Mijn hoofddoel dit jaar wordt de Vuelta a España. Nu die in 2022 in Nederland start, is dat ook een leuk bonusje om me op voor te bereiden, mocht ik niet geselecteerd worden voor de Tour de France. Hopelijk kan ik Primož dit seizoen aan een vierde Vueltazege helpen. Dat zou geweldig zijn.'

Met Roglic in de ploeg werkt Gesink al jaren voor een absolute kopman. Ondanks het potentieel van de Sloveen, liep de Tour de France twee keer achter elkaar niet zoals gehoopt. Elke keer kwam de drievoudig Vuelta-winnaar sterker terug. 'Ik zie hem echt als een voorbeeld hoe sterk een persoon mentaal kan zijn. Nadat hij de Tour in 2020 verloor na zo'n intense strijd kwam hij heel sterk terug. En hoe hij in 2021 de tijdrit won op de Olympische Spelen na de desillusie in de Tour de France is heel bijzonder. Ik heb geen twijfels aan zijn capaciteiten en denk dat hij mentaal zeker sterk genoeg is om de Tour te winnen.' Aldus Gesink over zijn kopman.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws