Martínez wint voor derde maal het Colombiaans kampioenschap tijdrijden Wielrennen
Wielrennen

Martínez wint voor derde maal het Colombiaans kampioenschap tijdrijden

Martínez wint voor derde maal het Colombiaans kampioenschap tijdrijden

Daniel Felipe Martínez is voor de derde keer in zijn carrière Colombiaans tijdritkampioen. De tijdrijder annex klassementsrenner van INEOS Grenadiers was na ruim 38 kilometer twaalf seconden sneller dan Esteban Chaves (EF Education-EasyPost). Martínez zette de wedstrijd ook al naar zijn hand in 2019 en 2020.

Als topfavoriet stond er voorafgaand aan de wedstrijd redelijk wat druk op de nog altijd pas 25-jarige Colombiaan. Het had geen invloed op het resultaat, en in 43 minuten en 27 seconden werkte de coureur het traject als winnaar af, met Chaves dus als tweede. Chaves' nieuwe ploeggenoot Diego Andrés Camargo eindigde als derde.

Titelverdediger Walter Vargas, uitkomend voor Team Medellin - EPM, kwam niet verder dan de vierde stek en kon zijn titel dus niet verdedigen. Hij won de titel vorig jaar bij afwezigheid van Martínez. Laatst genoemde kan na een teleurstellend einde van 2021 (valpartij in de Ronde van Burgos), met een goed gevoel naar de rest van 2022 toewerken.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws