Gesink en Teunissen moeten vechten voor laatste Tourplekjes: 'Gehoopt dat ik selectie op zak had' Wielrennen
Wielrennen

Gesink en Teunissen moeten vechten voor laatste Tourplekjes: 'Gehoopt dat ik selectie op zak had'

Gesink en Teunissen moeten vechten voor laatste Tourplekjes: 'Gehoopt dat ik selectie op zak had'

Jumbo-Visma heeft reeds zes namen op papier voor de Tour de France 2022 en dus is het dringen geblazen voor de laatste twee plekjes in de zomer. Steven Kruijswijk is als enige Nederlander zeker, Robert Gesink en Mike Teunissen moeten nog serieus aan de bak om het af te dwingen. 'Elk plekje wordt zwaarder voor gevochten', aldus Gesink.

Gesink reed al tien keer de Tour de France, waarvan de laatste jaren als ervaren gangmaker voor Jumbo-Visma. Eigenlijk stond er nooit een vraagteken achter zijn naam, tot nu. Door een sleutelbeenbreuk, waarvoor hij uiteindelijk meermaals keer moest worden geopereerd door een infectie, en een coronabesmetting werd Gesink ver teruggeworpen. Sportief directeur Merijn Zeeman kwam er overheen met het nieuws dat hij voor nu nog niet in de Tourselectie zit. 'Persoonlijk is de Tour de France winnen met het team mijn grote droom, maar het wordt er niet makkelijker op. Het kan zijn dat we in juli op vakantie kunnen dit jaar', lacht hij als een boer met kiespijn bij de NOS.

Voor iemand die nooit echt hoefde te vrezen voor zijn plek, is dat wel even wennen. 'Mijn batterij was nog aan het opladen van alle tegenslag en toen kwam dit er nog overheen. Dat was wel een pittig moment. Je weet in de wielersport nooit hoe een koe een haas vangt, maar je moet ook realistisch zijn. Het zekerheidje dit seizoen is de Vuelta. Ik doe al heel veel jaren mee en er zijn veel mooie koersen die ik gereden heb, maar als je aan het einde van het jaar terugkijkt, dan is er altijd wel één koers die er met kop en schouders bovenuit steekt. Het zou akelig zijn als de laatste Tour die ik gereden heb, op dag drie op de brancard naar huis was', zo doelt hij op zijn vroege opgave in 2021 door een harde crash.

Teunissen had gerekend op Tourselectie

Voor Teunissen liggen er nog vele jaren in het verschiet, maar dat wil niet zeggen dat de rappe Nederlander de Tour de France in 2022 overslaan wel prima vindt. 'Ik zie het als een uitdaging. Ik had gehoopt dat ik die selectie wel op zak had, nadat ik vorig jaar goede dingen liet zien in de Tour. De jongens zeiden ook dat ze hier wel wat aan hadden. Aan de andere kant groeit de ploeg en solide of goed is niet meer goed genoeg. Aan mij de taak om mezelf op die laatste twee plekjes te richten, en anders zal er iemand anders zijn die er nog beter voor is', zegt ook hij bij de NOS.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws