Getergde Pogacar rijdt met Hirschi en co alvast mini-Luik-Bastenaken-Luik na DNS Wielrennen
Wielrennen

Getergde Pogacar rijdt met Hirschi en co alvast mini-Luik-Bastenaken-Luik na DNS

Getergde Pogacar rijdt met Hirschi en co alvast mini-Luik-Bastenaken-Luik na DNS

UAE Team Emirates was woensdag de grote afwezige in de Waalse Pijl. De ploeg mocht niet starten, nadat op dinsdag twee leden van de ploeg positief hadden getest. Diego Ulissi en ploegbaas Mauro Gianetti testten daarna allebei nog drie keer negatief, maar het was tevergeefs. Tadej Pogacar en consorten gingen woensdag echter wel op pad...

Pogacar, Marc Hirschi, Davide Formolo, Rui Costa, Jan Polanc en Vegard Stake Laengen reden alvast Luik-Bastenaken-Luik, die zondag op het menu staat voor de ploeg. Op Strava deelde Pogacar woensdagavond een rit van 209,34 kilometer. De zes reden aan 34,3 kilometer per uur en zaten zodoende dik zes uur op de fiets. Zo was de frustratie van de gemiste Waalse Pijl misschien al wat minder.

Want dat men baalde van de DNS, moge duidelijk zijn. Pogacar liet zich op social media nog uit over de situatie: 'We waren allemaal negatief, maar we mogen niet starten. Gisteren waren er twee vals positieve testen, maar die kwamen in de drie hertesten allemaal negatief terug.' Op Instagram voegde hij eraan toe: 'Ik ben heel teleurgesteld, we waren klaar om ervoor te gaan.'

Dat moet nu dan maar op zondag gebeuren. Het Nieuwsblad meldt dat UAE Team Emirates dan gewoon mag starten, als iedereen vooraf andermaal negatief test. Of er nog een beetje is doorgereden op woensdag? Nou, zeker! We noteren 21 persoonlijke records op segmenten, die Pogacar een jaar geleden in Luik-Bastenaken-Luik toch ook al passeerde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws