'Gewone sterveling' Wout van Aert, één dag na zijn val: 'Zal al blij zijn als ik aan de finish geraak' Wielrennen
Wielrennen

'Gewone sterveling' Wout van Aert, één dag na zijn val: 'Zal al blij zijn als ik aan de finish geraak'

'Gewone sterveling' Wout van Aert, één dag na zijn val: 'Zal al blij zijn als ik aan de finish geraak'

Een lelijke val van Wout van Aert, woensdagmiddag in de elfde etappe van de Tour de France. De Belg nam een bocht in een afdaling veel te hard en schoot via de stoep tegen een hek aan. Wonderwel was hij de enige van zijn ploeg die onderuit ging.

De val gebeurde op een moment dat de etappe totaal aan het ontploffen was. Het peloton werd enorm uitgedund onder leiding van UAE Team Emirates, Van Aert kon daardoor niet meer terugkomen in het peloton. De schade leek mee te vallen, al stuurde Visma | Lease a Bike hem na afloop wel richting de dokter, schreef HLN. 'Hij zei zelf dat het wel meeviel. Nadien ondervond hij wel wat last van z'n onderarm, vooral op de slechte wegen en in putten. Hij zal nu foto’s laten nemen voor de zekerheid', aldus ploegleider Arthur van Dongen.

Uit de scans kwamen geen breuken naar voren, wist Sporza al snel te vertellen. Van Aert is desondanks wel gehavend. 'Een diepe wonde aan zijn arm', luidde het oordeel. 'Het zal tijd vragen. Ik moet afwachten hoe het donderdag gaat', aldus de hoofdpersoon in een korte reactie.

Het was niet z'n eerste valpartij van dit jaar. In de E3 schoof hij al onderuit en in Dwars door Vlaanderen was hij natuurlijk betrokken bij een massale val richting de finale. Daar hield Van Aert meerdere breuken aan over, waardoor hij pas laat werd bevestigd voor de Tour de France.

Eén dag later vertelde hij aan de start hoe het met hem was. 'Ik heb best goed geslapen. Ik voel me vanochtend wel oké. Ik heb wel wat pijn, maar ik heb er een veel beter gevoel bij dan gisteren om mijn Tour voort te zetten. Nu ik goed geslapen heb, heb ik er meer vertrouwen in. Wat dan mijn plannen zijn? Ik ben maar een gewone sterveling momenteel. Ik zal al blij zijn als ik aan de finish geraak', zo citeert Sporza.

Video: Wout van Aert gaat stevig onderuit in de Tour

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws