Jasper Philipsen legt uit waarom het nog niet tot gesprek met Wout van Aert kwam Wielrennen
Wielrennen

Jasper Philipsen legt uit waarom het nog niet tot gesprek met Wout van Aert kwam

Jasper Philipsen legt uit waarom het nog niet tot gesprek met Wout van Aert kwam

Wout van Aert en Jasper Philipsen hadden enkele dagen geleden een kleine aanvaring in de Tour de France, waarna de coureur van Alpecin-Deceuninck gediskwalificeerd werd en uiteindelijk zijn excuses aanbood bij zijn landgenoot. Dit deed hij echter face-to-face nog niet in het peloton, waar Van Aert wel iets van vindt. Philipsen reageerde op zijn beurt.

Even terug naar enkele dagen geleden, toen Van Aert zijn beklag deed over de manier van sprinten van de kopman van Alpecin-Deceuninck. De renner van Visma | Lease a Bike sprak van een 'slechte gewoonte' bij Philipsen. 'Jasper sloot me in. Ik denk dat iedereen dat heeft kunnen zien. Het is een slechte gewoonte van hem. Het was niet supergevaarlijk, omdat ik op tijd kon remmen. Maar ik sprint echt ter hoogte van hem. Als je dan met iemand naar de hekken gaat... Dat snap ik niet zo goed.'

Lees verder onder de video.

Philipsen en Van Aert spraken nog niet in peloton

Philipsen, na Dylan Groenewegen tweede in die rit, werd uiteindelijk gediskwalificeerd en richtte zich die avond nog tot Van Aert. 'Ik wil me excuseren bij Wout, het was op geen enkele manier mijn bedoeling om hem te hinderen of richting de hekken te duwen. Ik wil - net zoals elke sprinter - winnen, maar zeker niet ten koste van andermans veiligheid. Als sprinters spelen we 'highest stakes poker', maar ik zou nooit bewust een andere renner in gevaar brengen. Elkaar aanraken is onderdeel van het sprinten, maar ik blijf altijd proberen om voor de zege te gaan op de meest eerlijke manier.'

Van Aert reageerde vlot met 'excuses aanvaard' op Instagram. 'Wout was duidelijk gefrustreerd en dus leken oprechte excuses me aangewezen. Het deed deugd om vast te stellen dat hij ze meteen aanvaardde', liet Philipsen daar op zijn beurt over weten.

Enkele dagen nadien streden de twee opnieuw voor de zege, die in Saint-Amand-Montrond naar Philipsen ging. Van Aert werd na afloop gevraagd naar eventueel contact met de renner van Alpecin-Deceuninck. 'Ik heb zijn excuses gelezen op Instagram, maar geen persoonlijke excuses ontvangen. Ik had het in zijn geval anders gedaan. In het peloton heb ik hem nog proberen spreken, maar daar had hij geen zin in', liet de renner van Visma | Lease a Bike weten aan Het Nieuwsblad.

Philipsen kwam er twee dagen later in zijn column in Het Belang van Limburg op terug. 'Het klopt dat Wout me heeft aangesproken tijdens de zaterdagetappe. Ik was echter zo gefocust – die rit was belangrijk voor ons – en het ging op dat moment echt hard in het peloton, dat het niet tot een gesprek kwam. Wout zal misschien met meer overschot rondrijden dan ik', aldus de Belg van Alpecin-Deceuninck.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws