Roglic being Roglic na valpartij en achtergelaten huid: 'Alles gegeven op de weg, zelfs te veel' Wielrennen
Wielrennen

Roglic being Roglic na valpartij en achtergelaten huid: 'Alles gegeven op de weg, zelfs te veel'

Roglic being Roglic na valpartij en achtergelaten huid: 'Alles gegeven op de weg, zelfs te veel'

Primoz Roglic leek het grote slachtoffer van De Grote Vier in de finale van de elfde rit naar Le Lioran in de Tour de France. In de absolute slotfase ging de Sloveen onderuit in een afdaling, waardoor hij genoegen moest nemen met plek vier en een verlies in tijd op Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar én Remco Evenepoel. De organisatie schoot de kopman van BORA-hansgrohe uiteindelijk te hulp.

Roglic, hoewel hij kapot zat, toonde op dag elf juist beterschap ten opzichte van de eerste week in de Tour. Hij hield brutaal het wiel van Vingegaard, toen de Deen op de voorlaatste klim op volle snelheid naar Pogacar toe aan het rijden was. Nadat Roglic loste bij z'n oud-ploeggenoot, kwam hij bij de eerder geloste Evenepoel terecht.

Een halve minuut achter Vingegaard en Pogacar leken Evenepoel en Roglic samen naar de finish te rijden, totdat de Sloveen plots onderuit schoof in een laatste stukje afdaling. Na de val zagen we Roglic even langs de kant staan en uiteindelijk reed hij verbeten de laatste kilometer door. Hij verloor een kleine minuut op de twee voorste tenoren en een half minuutje op Evenepoel.

Lees verder onder de video

Roglic is oké na valpartij én in klassement

In een officieel statement schoot de Tourorganisatie uiteindelijk te hulp. 'Primoz Roglic krijgt de tijd van Remco Evenepoel aan de finish. Hij behoudt wel zijn plek in de etappe', zo klonk het. De drie kilometer-regel wordt hierbij gebruikt door de jury, al was op beelden meteen te zien dat de crash volledig te wijten was aan Roglic zelf.

Evenepoel, die tijd leek te winnen door de crash van Roglic, vond het bij Sporza geen probleem dat de Sloveen in dezelfde tijd werd gezet. 'Die regels horen erbij, geen probleem. Niet al zijn kopbeurten waren van harte, ik denk dat hij op de limiet zat.' Bij BORA-hansgrohe kwam er in de persoon van Rolf Aldag een korte reactie: 'Primoz is oké, hij is alleen wat huid verloren. Het is jammer, want je wil niet vallen. Hij wilde vechten voor die derde plek met Remco en de bonificatieseconden. Maar het is wat het is.'

Ploegbaas Ralph Denk liet in de podcast van de ploeg van zich horen. 'Primoz heeft een goede rit gereden, want iedereen zat op de limiet. Uiteindelijk verloop de etappe niet helemaal ideaal door zijn val, maar we blijven. In het weekeinde trekken we richting de Pyreneeën en dan komt de grote showdown.'

Eén dag later liet Roglic zelf van zich horen. 'Ik ben blij met mijn prestatie. Ik heb alles gegeven op de weg, zelfs te veel', lacht hij met een kwinkslag naar een deel van zijn huid wat nog ergens in het Centraal Massief ligt. 'Het is nooit fijn om te vallen en het is niet ideaal. Ik ben wat stijf, maar verder is het oké.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws