Gilbert euforisch na eerste zege sinds 2019: 'Wat was dat lang geleden zeg' Wielrennen
Wielrennen

Gilbert euforisch na eerste zege sinds 2019: 'Wat was dat lang geleden zeg'

Gilbert euforisch na eerste zege sinds 2019: 'Wat was dat lang geleden zeg'

Philippe Gilbert heeft de derde etappe in de Vierdaagse van Duinkerke gewonnen. Na twee dagen sprinten was het ook op dag drie aan de rappe mannen, maar dan wel op een aankomst heuvelop. Dat was spek naar de bek voor Gilbert, die iedereen uit het wiel sprintte.

Het scenario mocht al geen verrassing meer heten. Ook in de derde etappe - van Péronne naar Mont-Saint-Éloi - was het eerst aan de vroege vlucht, die richting de finale werd ingerekend. Op de smalle wegen was het een strijd om de sprinttrein vooraan af te zetten. TotalEnergies leek de beste papieren te hebben om te winnen, maar Gilbert kwam er in de laatste honderd meter alleen uit en zette iedereen op een lengte.

Na afloop was hij zeer blij met zijn eerste zege na bijna 1000 dagen. 'Was me dat lang geleden. Ik kwam naar hier om Arnaud De Lie te helpen maar die is er nu niet meer. Jongens, wat was dat zéér, zéér lang geleden dat ik nog eens won. Het is een heel goed gevoel om eindelijk nog eens de handen omhoog te gooien op de streep. Nu hoop ik voor een goed eindklassement te gaan.'

Uitslag etappe 3 Vierdaagse van Duinkerke 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws