López razend ambitieus voor Giro d'Italia: 'Ben in topvorm en positief over de uitkomst' Wielrennen
Wielrennen

López razend ambitieus voor Giro d'Italia: 'Ben in topvorm en positief over de uitkomst'

López razend ambitieus voor Giro d'Italia: 'Ben in topvorm en positief over de uitkomst'

Miguel Ángel López is vol vertrouwen dat hij een goede Giro d'Italia zal rijden. De Colombiaan van Astana Qazaqstan is in een vraaggesprek met sponsor Wilier Tristiena ambitieus over zijn kansen om een goed klassement voor elkaar te boksen.

López is al jaren een vertrouwd gezicht in de grote rondes. Hij brak door in de Vuelta a España van 2017, waar hij twee etappes won en achtste werd. Een jaar later werd hij derde in zijn eerste Giro d'Italia en werd hij ook derde in de Vuelta van dat jaar. In 2019 deed hij weer de dubbel Giro-Vuelta en werd hij zevende en vijfde. In het coronajaar 2020 mikte hij op de Tour de France, won hij een rit en werd hij zesde.

Uitstekende resultaten dus, al zal hij een bittere nasmaak hebben overgehouden aan 2021. In de Tour was de topvorm ver weg en gaf hij vlak voor Parijs op. In de Vuelta kwam hij ijzersterk terug, won hij een etappe en stond hij na negentien etappes derde. We weten wat er vervolgens in de laatste bergetappe gebeurde: López loste, niemand van Movistar wachtte en de Colombiaan stapte uit woede af. Zijn contract werd niet veel later ontbonden en López keerde terug naar Astana; de ploeg waar hij in 2015 prof werd en die hij na 2020 had verruild voor Movistar.

López denkt in Giro ook aan ritwinst

In het vertrouwde lichtblauw is hij in mei de grote kopman van Astana in de Giro. Met plek drie in de Ruta del Sol en ritwinst in de Tour of the Alps lijkt hij er klaar voor. 'We hebben heel hard gewerkt om hier in topvorm aan de start te staan. De Tour of the Alps was de laatste test en mijn ritzege was de best mogelijke uitkomst richting de Girostart. De Giro is mijn hoofddoel van het seizoen en ik ga erheen in topvorm. Ik ben positief over de uitkomst en ook over het eventueel winnen van een etappe. Ik heb er alleen in de Giro nog geen gewonnen.'

Met Vincenzo Nibali aan z'n zijde is het aan López om zijn twee derde plaatsen uit 2018 te evenaren of zelfs te verbeteren. Sportief directeur Bruno Cenghialta kijkt uit naar het sterke blok van Astana. 'De ritwinst van López was een enorme opluchting en David de la Cruz heeft zich ook getoond. Nibali is op de weg terug van een coronabesmetting en lijkt er klaar voor. Zijn ervaring zal enorm belangrijk zijn in zo'n zware race.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws