Gilbert merkt iets op aan linkerknie van Vingegaard: 'Gevolg van zijn val? Last van zijn spieren?' Wielrennen
Wielrennen

Gilbert merkt iets op aan linkerknie van Vingegaard: 'Gevolg van zijn val? Last van zijn spieren?'

Gilbert merkt iets op aan linkerknie van Vingegaard: 'Gevolg van zijn val? Last van zijn spieren?'

Hét talking point na afloop van de gravelrit in de Tour de France was het al dan niet meerijden van de Visma | Lease a Bike-renners met concurrenten Tadej Pogacar en Remco Evenepoel. De Sloveen en Belg betreurden na afloop dat Jonas Vingegaard en Matteo Jorgenson vooral de schade wilden beperken. Verschillende analisten gaven in de praatprogramma's rondom de Tour de France hun visie op de zaak.

Michael Boogerd was te gast in De Avondetappe, waar hij de beelden van Pogacar, Vingegaard en Jorgenson erbij pakte. 'Dat begrijp ik niet: daar konden ze Evenepoel en Vingegaard op achterstand rijden. De echte wielerliefhebber kijkt toch liever naar een Pogacar of Evenepoel, dus hier maken ze zich bij Visma | Lease a Bike niet populair mee.'

De ex-prof weet evenwel dat men daar bij de Nederlandse ploeg geen seconde van wakker gaat liggen. 'Ik denk dat Visma Pogacar graag zo ziet koersen. Twee jaar geleden reed hij in de eerste week ook indrukwekkend en smeet hij met zijn krachten, wat hij nu weer doet.'

jorgenson vingegaard pogacar

Van Hooydonck en Gilbert vinden Vingegaard zeer sterk koersen

In Vive le Velo was Nathan Van Hooydonck, vorig jaar nog de lijfwacht van Vingegaard, te gast. 'Ik denk dat ze bang waren voor Pogacar, niet alleen een van de beste ronderenners maar ook een van de beste klassieke renners. Ik begrijp dan ook dat ze niet meerijden met Pogacar, omdat ze bang zijn om op een counter te lopen. Het respect voor de renner Pogacar is daarvoor te groot. Maar er valt wel iets voor te zeggen om dat bij die aanval op het einde wel te doen. Ze zaten al dicht bij de finish toen. Het klassement had er anders uit kunnen zien', is de Belg van mening.

'De derde week is enorm zwaar en misschien willen ze inderdaad zoveel mogelijk jongens bovenaan in het klassement houden', aldus Van Hooydonck. 'Ik vind dat Jonas bergop beter is dan eender wie. Hij moet enkel naar Pogacar kijken, al mag Evenepoel ook niet zomaar tijd cadeau krijgen. Daar is hij veel te goed voor. Ik denk dat Jonas nog altijd de Tour kan winnen. Daar heb ik enorm veel vertrouwen in. En daarom was defensief koersen hier op zijn plaats', begrijpt hij de gekozen tactiek van zondag bij zijn ex-ploeg.

Philippe Gilbert doet doorgaans dienst als analist bij Eurosport en gaf op X zijn mening over het rijden van Vingegaard. 'Ik vind hem heel, heel goed koersen', aldus de Waal, die wel iets opmerkte aan de rijstijl van de Deen. 'Ik merk dat zijn linkerknie wat naar binnen komt, vooral tijdens de tijdrit. Is dit een gevolg van zijn val? Heeft hij last van zijn spieren?', vraagt Gilbert zich hardop af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws