Gino Mäder op 26-jarige leeftijd overleden aan gevolgen valpartij Ronde van Zwitserland Wielrennen
Wielrennen

Gino Mäder op 26-jarige leeftijd overleden aan gevolgen valpartij Ronde van Zwitserland

Gino Mäder op 26-jarige leeftijd overleden aan gevolgen valpartij Ronde van Zwitserland

Verschrikkelijk nieuws vanuit Zwitserland: Gino Mäder is niet meer. De 26-jarige Zwitser van Bahrian Victorious kwam donderdag ten val in de afdaling van de Albulapass en is aan de gevolgen van die crash overleden.

Bahrain Victorious, de ploeg van Mäder, deelt in een statement het verschrikkelijke nieuws mee. 'Het is met diep verdriet dat we moeten meedelen dat Gin op vrijdag 16 juni overleden is aan de gevolgen van een zware val in de vijfde rit van de Ronde van Zwitserland. Gino is na het gevecht tegen zijn blessures overleden en de hele ploeg is ondersteboven van dit tragische incident. Onze gedachten zijn bij Gino, zijn familie en zijn geliefden.'

'Na zijn zware val in de laatste afdaling van de rit van donderdag, is hij na een reanimatie met een helikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Ondanks de geweldige inspanningen van het personeel van het ziekenhuis in Chur, heeft Gino het niet kunnen overleven. Om 11.30 uur hebben we hem gedag moeten zeggen. Hij was een geweldige atleet en een gewaardeerd lid van onze ploeg en de hele wielergemeenschap', aldus zijn ploeg.

Milan Erzen, manager bij Bahrain Victorious, deelt mee: 'We zijn zeer aangeslagen door het verlies van onze exceptionele wielrenner, Gino Mäder. Zijn talent, toewijding en enthousiasme waren een inspiratie voor ons allemaal. Daarnaast was hij een geweldige persoon naast de fiets. Al onze gedachten zijn bij zijn familie en geliefden en als Bahrain Victorious zullen we hem in elke koers blijven herinneren.'

Mäder werd 26 jaar. De Zwitserse klimmer kwam samen met Magnus Sheffield van INEOS Grenadiers ten val in de afdaling van de Albulapass, waarbij de ernst direct duidelijk was. Bij deze sluit In de Leiderstrui zich aan bij het statement van Bahrain Victorious en wensen we iedereen die zich daartoe aangesproken voelt veel sterkte.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws