Girmay en Vernon unaniem over finish Trofeo Alcudia: 'Het was geen sprint' Wielrennen
Wielrennen

Girmay en Vernon unaniem over finish Trofeo Alcudia: 'Het was geen sprint'

Girmay en Vernon unaniem over finish Trofeo Alcudia: 'Het was geen sprint'

Waar Marijn van den Berg zegevierde op Mallorca in de Trofeo Alcudia, moesten Ethan Vernon en Biniam Girmay zich troosten met plek twee en drie. De twee baalden na afloop van de aankomst. ‘Het was geen sprint.’

De aankomst in de Trofeo Alcudia was een verraderlijke. De slotkilometer kende de nodige bochten, waarvan de laatste kort voor de finish. Bovendien lag het wegdek er nat bij. Het zorgde uiteindelijk voor een sprint, die niet echt een sprint was. Van den Berg knalde namelijk als eerste door de bocht en hoefde daarna nauwelijks meer aan te zetten om de zege te pakken. ‘Het was geen sprint’, reageert Girmay tegenover Cycling Pro Net resoluut. ‘Zo’n bocht op het einde hoeft van mij in de toekomst niet. Het ging van links naar rechts in de finale, en dan ook op nat wegdek’, uit de Eritreeër zijn kritiek.

Afgezien de kritiek op het parcours was de renner van Intermarché-Circus-Wanty tevreden over het gevoel tijdens de wedstrijd. ‘Ik ben behoorlijk tevreden met mijn conditie, die is in een stijgende lijn. Ook de sfeer in de ploeg is goed; we hebben goed contact met elkaar en iedereen is op en top gemotiveerd. Ik ben happy’, sluit de altijd goedgemutste Girmay af.

Vernon: 'Het ging erom wie de meeste grip had'

In het gesprek met Vernon klonken vergelijkbare woorden als die van Girmay. ‘Ik denk dat het behoorlijk gevaarlijk is, zo’n bocht op 150 meter van de streep, in de regen. Het is geen echte sprint.’ Dat de aankomst zo snel na de bocht volgde, was nadelig voor Vernon. ‘Als de finish wat verder lag, had ik de benen om te winnen. Het ging er uiteindelijk om wie de meeste grip had in de laatste bocht.’

Uiteindelijk overheerste – net als bij Girmay - de tevredenheid bij Vernon, die zich knap staande hield in de koers. ‘Ik overleefde de klim, de benen waren goed. Hopelijk hebben we zondag ( Trofeo Palma-Palma, red.) een betere finish. Dan gaan we weer voor de zege’, besluit de sprinter van Soudal-Quick Step.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws