Girmay hoopt met 'kern die borrelt van kwaliteit' voor succes te gaan in zijn droomwedstrijden Wielrennen
Wielrennen

Girmay hoopt met 'kern die borrelt van kwaliteit' voor succes te gaan in zijn droomwedstrijden

Girmay hoopt met 'kern die borrelt van kwaliteit' voor succes te gaan in zijn droomwedstrijden

Voor Biniam Girmay moet 2023 het jaar van de bevestiging worden. De winnaar van Gent-Wevelgem is zich bewust van zijn nieuwe status, wat zich ook vertaald in zijn grote doelen voor 2023: Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Tour de France.

Girmay maakte vrijdag zijn wedstrijdprogramma voor 2023 bekend. 'Na die trainingsstage met de ploeg in Alicante trokken we naar Mallorca, waar ik mijn eerste rugnummers zal opspelden', doelt hij op de Challenge Mallorca die deze week begint. 'Daarna rijd ik de Ronde van Valencia. Net als in 2022 hebben we met het team zeer goed over mijn jaarplanning nagedacht. Mijn seizoen is opgedeeld in verschillende intense wedstrijdblokken in Europa, afgewisseld met trainingsperiodes op hoogte bij mij thuis in Asmara. '

Waar hij afgelopen jaar opzien baarde door na Gent-Wevelgem huiswaarts te keren, blijft hij in april 2023 langer in Europa. 'Die uitgekiende planning staat in 2023 in het teken van drie Monumenten en de Ronde van Frankrijk. Na mijn debuut in Milaan-Sanremo en de Ronde van Italië vorig jaar kijk ik er erg naar uit om de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Tour de France te ontdekken. Dit zijn namelijk populaire wedstrijden die in Eritrea door iedereen op televisie gevolgd worden en waarvan ik als kind droomde om ooit deel te nemen.'

Waar Girmay na 2022 te kennen gaf het zat te zijn om constant aangesproken te worden op zijn unieke prestaties als Afrikaan, haalt hij dat onderwerp nu zelf aan. 'Het zou tevens een droom zijn voor Eritrea en voor Afrika als ik erin zou slagen om mijn prestaties van vorig seizoen in deze mythische wedstrijden te herhalen. '

Girmay hoopt met 'kern die borrelt van kwaliteit' voor succes te gaan in zijn droomwedstrijden

Girmay wil met nieuwe impulsen nog beter doen

Girmay beseft dat het steeds moeilijker wordt om de lat hoger te leggen. 'Het is mijn ambitie om elk jaar beter te doen, maar evenwel zonder mezelf druk op te leggen. Samen met het team hebben we namelijk een visie om op lange termijn te werken', spreekt hij de visie van onder meer Aike Visbeek uit.

'Mijn snelle ontbolstering heeft me veel vertrouwen gegeven in mijn kunnen, in de ploeggenoten die me omringen en in de staff die me begeleidt. Het maakt me zo gelukkig om te zien dat iedereen hard samenwerkt om in mijn ontwikkeling te investeren. Ik denk bijvoorbeeld aan mijn trainer Ioannis Tamouridis en onze sportdiëtiste Jana Camphens', aldus Girmay.

Met de komst van onder meer Mike Teunissen legde Intermarché-Circus-Wanty belangrijke nieuwe impulsen aan in de omkadering van haar parel. 'Dit seizoen ben ik omringd door een klassieke kern met veel ervaring. De parcoursverkenningen en voorziene trainingen in de Vlaamse Ardennen hebben als doel om me de komende maanden een nieuwe stap te laten zetten. Ons team borrelt van kwaliteit en bovenal kun je bij iedereen een bijzondere motivatie en vechtlust voelen', klinkt het gemotiveerd bij Girmay.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws