Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix én Tour de France: Girmay mikt in 2023 treetje hoger Wielrennen
Wielrennen

Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix én Tour de France: Girmay mikt in 2023 treetje hoger

Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix én Tour de France: Girmay mikt in 2023 treetje hoger

Binaim Girmay heeft vrijdag in Spanje zijn planning voor 2023 uit de doeken gedaan. De coureur van Intermarché-Circus-Wanty zal komend voorjaar te zien zijn in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, terwijl hij zich in de zomer richt op de Tour de France.

Afgelopen jaar deed Girmay vele wielerliefhebbers nog de wenkbrauwen fronsen, daar hij na het winnen van Gent-Wevelgem besloot om de Ronde van Vlaanderen niet te rijden. Dit jaar zal zijn planning iets anders ingericht worden, met zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix op zijn wedstrijdkalender. Ook in Milaan-Sanremo staat hij aan de start.

Met name de Vlaamse wedstrijden hebben na afgelopen seizoen een speciaal plekje in het hart van de Afrikaan gekregen. 'Koersen in België is altijd speciaal. Het winnen van de Ronde van Vlaanderen is mijn grote droom', liet hij tijdens een media in El Albir optekenen tegenover onder meer In de Leiderstrui. Eén week later staat hij dus ook aan de start van Parijs-Roubaix, terwijl de Waalse klassiekers niet op zijn programma staan. De Amstel Gold Race is nog geen zekerheid.

Touretappe winnen staat bovenaan de verlanglijst voor Girmay en co

Ook zal Girmay, die afgelopen seizoen een rit won in de Giro, zijn opwachting maken in de Tour de France. Daar moet hij één van de renners worden die de grootste droom van zijn manager Jean-François Boulart waarmaakt: het winnen van een Tourrit. 'Dat is iets wat bovenaan de verlanglijst staat. De Tour nodigde ons in 2016 als eerste grote ronde uit, daarom zou het speciaal zijn om na de Giro en de Vuelta ook daar een etappe te winnen.'

'Dat is iets wat ik niet alleen ga doen, daar ik over een sterk team beschik', zegt hij daarover. Normaliter zal Girmay zich volledig richten op dagresultaten, over de groene trui repte hij op de ploegenpresentatie in Spanje geen woord. Zijn trein voor komend seizoen zal bestaan uit Loïc Vliegen, Adrien Petit en laatste man Mike Teunissen, die allen ook hun lof uitspraken over Girmay.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws