Girmay knalt twee keer tegen hek, maar finisht knap als vijfde: 'Ik wilde niet crashen' Wielrennen
Wielrennen

Girmay knalt twee keer tegen hek, maar finisht knap als vijfde: 'Ik wilde niet crashen'

Girmay knalt twee keer tegen hek, maar finisht knap als vijfde: 'Ik wilde niet crashen'

Biniam Girmay eindigde woensdag als vijfde in de vijfde etappe van de Giro d'Italia. Dat mag nog een klein wonder heten, want het scheelde niks of de sprinter van Intermarché-Wanty-Gobert ging in de massasprint tegen de grond. De Eritreeër wist zich echter knap staande te houden en sprintte in de laatste honderd meter nog wat renners voorbij.

De 22-jarige Girmay maakt voorlopig indruk in de Giro d'Italia. Na zijn knappe overwinning in Gent-Wevelgem (27 maart), lijkt hij met veel vertrouwen rond te rijden. Tijdens de openingsetappe van de Giro moest hij alleen Mathieu van der Poel voor zich dulden. In de eerste massasprint eindigde Girmay als vierde, terwijl hij zich woensdag tevreden moest stellen met een vijfde plaats. Het brengt hem voorlopig naar een tweede plaats in het puntenklassement.

Na afloop vertelt Girmay dat hij goede benen had om iets te doen, maar getuigde onderstaande video weten we deels waardoor het kwam waarom hij niet voor de overwinning meedeed. Girmay werd door Phil Bauhaus aan de kant geduwd en kon zodoende maar net overeind blijven. Opmerkelijk genoeg haalt hij zijn Duitse concurrent later nog wel in en eindigt hij nog knap als vijfde.

Girmay: 'Ik raakte twee keer het hek'

Girmay vertelt na afloop over de hectische laatste kilometer en wat er in de sprint gebeurde. 'Ik denk dat we het sterkste team hadden om vandaag te winnen, maar het is niet makkelijk om de bocht met zijn allen te nemen. Iedereen deed goed werk, maar in de laatste kilometer verloor ik het wiel van Loïc Vliegen. Daarom zat ik niet in de goede positie. Daarna had ik goede benen om iets te doen. Ik raakte twee keer het hek in de laatste driehonderd meter. Ik wilde niet crashen, dus gelukkig bleef ik uit de problemen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws