Ewan baalt na pech op slecht moment: 'Het was onmogelijk tegen al die andere teams' Wielrennen
Wielrennen

Ewan baalt na pech op slecht moment: 'Het was onmogelijk tegen al die andere teams'

Ewan baalt na pech op slecht moment: 'Het was onmogelijk tegen al die andere teams'

Voor Caleb Ewan verloopt de Giro van 2022 tot dusver desastreus. Na een valpartij (rit één) en slechte lead-out (etappe drie) was het in rit vijf pech die hem van een kans op de zege hield. De Australiër finishte op meer dan tien minuten van winnaar Arnaud Démare.

Het leek tijdens de etappe een jour sans: Ewan was de eerste man die achter het peloton verzeild geraakte met ploeggenoot Michael Schwarzmann en keek al snel tegen een forse achterstand aan. Na afloop van de rit blijkt waarom. 'Ik moest mijn wiel wisselen aan de voet van de klim naar Portella Mandrazzi, op het slechtst mogelijke moment', doet Ewan uit de doeken via de social media van zijn ploeg Lotto Soudal.

Ondanks zeven (!) ploeggenoten keert Ewan niet terug

Uiteindelijk liet Ewan al zijn zeven (!) ploeggenoten terugkomen om aan een achtervolging te beginnen, maar het peloton kwam geen moment meer in zicht. 'Het team heeft gedaan wat ze konden om terug te komen, maar het was simpelweg onmogelijk tegen al die andere teams.'

Daarmee doelt de rappe man op Alpecin-Fenix, UAE-Team Emirates, Intermarché-Wanty-Gobert, Groupama-FDJ en Israel-Premier Tech, die het hem en de ook geloste Mark Cavendish bemoeilijkten om weer post te vatten in het peloton. Vrijdag krijgt Ewan als het goed is een nieuwe kans om te sprinten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws