Girmay na kurkincident in Giro terug op Europese bodem: 'Het zal met hoge intensiteit beginnen' Wielrennen
Wielrennen

Girmay na kurkincident in Giro terug op Europese bodem: 'Het zal met hoge intensiteit beginnen'

Girmay na kurkincident in Giro terug op Europese bodem: 'Het zal met hoge intensiteit beginnen'

Terwijl de Tour de France aan zijn slotweekend begint, gaat op zaterdag 23 juli 2022 de Tour de Wallonie van start. Samen met wereldkampioen Julian Alaphilippe is Biniam Girmay dé smaakmaker op de deelnemerslijst. Op de teamsite van zijn ploeg Intermarché-Wanty-Gobert blikt de winnaar van Gent-Wevelgem al eens vooruit op de vijfdaagse etappekoers.

Het is voor Girmay zijn eerste wedstrijd in Europa sinds de Giro d'Italia, waar hij opgaf na de elfde etappe, die hij overigens wist te winnen. Op het podium kreeg hij de kurk van de champagnefles in zijn oog, waardoor hij een bloeding in de voorste oogkamer kreeg en de wedstrijd moest verlaten. 'Ik ben voor het eerst sinds mijn ritzege in de Giro herenigd met het team en ik verwacht dat deze derde competitieblok voor mij met hoge intensiteit zal beginnen. Ik kijk ernaar uit om terug te keren in de competitie. We zijn hier met een sterk team, en ik kan niet wachten om weer een nummer op te pinnen', zo stelt Girmay enthousiast.

Girmay heeft parcours goed verkend

De eerste etappe lijkt alvast uit te draaien op een duel tussen Alaphilippe en Girmay. De etappe eindigt namelijk op de Muur van Hoei. Iets wat de Eritreër moet liggen. 'Ik herinner me de steile beklimmingen van mijn deelname aan de Waalse Pijl in 2021. Ik heb de finale van de eerste etappe verkend met Loïc Vliegen en onze ploegleider Valerio Piva, om mijn kennis van de wegen op te frissen. We trainden ook op de wegen van de laatste 100 kilometer van de tweede etappe. Het was bijzonder om de Col de La Redoute te beklimmen, met al die namen van kampioenen op de weg.'

De slotetappe van woensdag bevat enkele kasseistroken. Iets wat Girmay zeker moet aankunnen, gezien zijn prestaties in de E3 Saxo Bank Classic (vijfde) en Gent-Wevelgem (eerste). 'Onze ploegleiders informeerden ons met videobeelden van de verkenning. De stroken zijn lang, maar de moeilijkheidsgraad is niet zo hoog, vergeleken met die kasseiklim (Paterberg, red.) in de finale van de E3 Saxo Bank Classic waar ik Wout van Aert en Christophe Laporte probeerde te volgen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws