Girmay na titel in Eritrea: 'Droomde ervan om onze vlag over de hele wereld te tonen' Wielrennen
Wielrennen

Girmay na titel in Eritrea: 'Droomde ervan om onze vlag over de hele wereld te tonen'

Girmay na titel in Eritrea: 'Droomde ervan om onze vlag over de hele wereld te tonen'

Biniam Girmay wist vrijdag de nationale tijdrittitel in Eritrea binnen te halen. Een welkome verrassing voor de wielersensatie uit Afrika, die niet direct had verwacht dat hij daartoe in staat zou zijn. De blijdschap was in ieder geval onverminderd groot in zijn thuisland, daar Girmay na afloop op de schouders werd genomen door een uitzinnige menigte.

'Ik ben heel fier om Eritreeër te zijn en droomde ervan om als kampioen onze vlag over de hele wereld te tonen', reageert Girmay, die zijn rentree maakte na het kurkincident in de Giro, via de kanalen van zijn ploeg Intermarché-Wanty-Gobert. 'Maar om één van de twee disciplines op het kampioenschap te winnen leek een erg moeilijke opdracht. Het niveau in Eritrea is hoog. Ik heb slechts twee tijdritten gereden dit seizoen, in Parijs-Nice en in de Giro, maar ik heb er alles uit gehaald en tot mijn verbazing ben ik erin geslaagd om de uittredende kampioen vooraf te gaan en de titel te behalen.'

'Het parcours was hetzelfde als de voorbije jaren en wellicht speelde het vlakke profiel in mijn voordeel, want mijn grootste concurrenten waren eerder klimmerstypes. Er brak een volksfeest los en na mijn zeges in Europa genoot ik er ten volle van om deze titel met mijn familie en naaste vrienden te vieren', verklaart een blije Girmay.

Girmay wil ook winnen in wegrit in Eritrea

'Ik ben ook al gefocust op de wegrit van deze zondag, over een uitdagend parcours in het centrum van mijn thuisstad Asmara', behoudt Girmay zijn scherpte. 'Het gevecht tegen het numerieke overwicht van de sterke lokale teams wordt een grote uitdaging. Hopelijk wordt er hard gekoerst en zal de korte helling op het parcours aan het einde van de 171 kilometer lange wedstrijd bij vele renners beginnen doorwegen.'

Girmay zal normaliter niet meedoen aan de Tour de France en eind juli terugkeren naar Europa voor de Ronde van Polen. Zijn hoofddoel van dit najaar is het WK wielrennen in Wollongong, Australië.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws