Giro-baas Vegni hoopt dat Pogacar 'beetje respect laat zien' voor zijn ronde Wielrennen
Wielrennen

Giro-baas Vegni hoopt dat Pogacar 'beetje respect laat zien' voor zijn ronde

Giro-baas Vegni hoopt dat Pogacar 'beetje respect laat zien' voor zijn ronde

Het zit de RCS en Mauro Vegni duidelijk niet lekker dat Tadej Pogacar de Giro d'Italia nog nooit heeft gereden. De organisatie van de Giro d'Italia wil vanzelfsprekend de beste renners aan de start hebben, waarvoor het - zoals bekend - bereid is ver te gaan.

Zo kregen Sky (Chris Froome) en Sunweb (Tom Dumoulin) in 2018 flinke startsommen als ze mee zouden doen aan de Giro, terwijl het gerucht gaat dat dit in 2022 het geval is geweest bij Mathieu van der Poel. Voor de editie van komend jaar heeft de organisatie de pijlen gericht op de Sloveense toppers, en dan in het bijzonder Pogacar.

In gesprek met Cyclingnews geeft Vegni aan hij hoopt dat Pogacar volgend jaar mee gaat doen. 'Ik hoop dat hij een beetje respect laat zien voor de Giro in de toekomst. Hij heeft gezegd dat hij de Giro ooit wil gaan rijden, maar we moeten maar afwachten of dit in 2023 gaat zijn. Ik hoop het in ieder geval.' UAE-Team Emirates en Pogacar willen eerst kijken hoe de Tour-Vuelta-dubbel dit jaar uitpakt.

'Froome ging jarenlang voor de Tour de France, maar hij realiseerde zich in 2018 wat hij miste op zijn erelijst. Toen reed hij de Giro, om die vervolgens te winnen. Nu is hij trots dat hij de Giro op zijn palmares heeft staan', stelt Vegni. 'Ik hoop dat dit ook voor Pogacar het geval gaat zijn.'

Giro-baas Vegni hoopt dat Pogacar 'beetje respect laat zien' voor zijn ronde
Mauro Vegni wil Tadej Pogacar naar de Giro lokken

Giro naar Slovenië en de Zoncolan voor Pogacar?

De route van komend jaar is nog niet geheel duidelijk, maar enkele hoekstenen sijpelen wel al naar buiten. Zo zou de Giro een late uitstap naar Slovenië overwegen, om in de laatste bergrit op de voorlaatste dag naar de Monte Zoncolan te trekken.

De finish van de ronde zou dan in Udine of Trieste zijn, Italiaanse steden vlakbij de Sloveense grens. Dat, in combinatie met een startsom, zou Pogacar moeten verleiden tot een entree in de Ronde van Italië. 'Het zou genoeg kunnen zijn om hem hiermee lekker te maken. Ik hoop het in ieder geval', verklaart Vegni. De start van de Giro is in 2023 naar alle waarschijnlijkheid in Pescara.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws