Pogacar en UAE-Team Emirates gaan Tour de France voorbereiden in Livigno Wielrennen
Wielrennen

Pogacar en UAE-Team Emirates gaan Tour de France voorbereiden in Livigno

Pogacar en UAE-Team Emirates gaan Tour de France voorbereiden in Livigno

De weg van Tadej Pogacar naar zijn derde overwinning in de Tour de France moet Livigno, Italië lopen. Zijn ploeg UAE-Team Emirates heeft volgens La Gazzetta dello Sport een samenwerkingsverband gesloten met de plaats Valtellina.

Pogacar gaat met zijn ploegmaten zowel de Tour als Giro voorbereiden in die plaats. Performance Manager Iñigo San Milan legt de keuze voor Livigno uit. 'We waren op zoek naar een hoogwaardige omgeving en faciliteiten, en die zullen we hier zeker vinden. Op deze manier zullen we in staat zijn om enkele van de belangrijkste evenementen van het jaar beter voor te bereiden.'

De Sloveense kopman van UAE-Team Emirates verblijft momenteel in zijn thuisland, waar hij de familie van zijn vriendin Urska Zigart bijstaat. Zigart verloor enkele dagen voor Luik-Bastenaken-Luik haar moeder, waardoor Pogacar niet van start ging in Luik-Bastenaken-Luik. De eerstvolgende wedstrijd van Pogi is normaal gesproken de Ronde van Slovenië, die op 15 juni begint.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws