Bardet letterlijk en figuurlijk enkele dagen flink ziek geweest na opgave in Giro d'Italia Wielrennen
Wielrennen

Bardet letterlijk en figuurlijk enkele dagen flink ziek geweest na opgave in Giro d'Italia

Bardet letterlijk en figuurlijk enkele dagen flink ziek geweest na opgave in Giro d'Italia

Romain Bardet heeft zijn eerste kilometers op de fiets weer afgewerkt na zijn abandon in de Giro d'Italia. De Franse kopman van Team DSM gaf meer dan een week geleden op in de dertiende rit van Sanremo naar Cuneo.

Ploegleider Matt Winston vertelt aan VeloNews dat de ziekte van Bardet niet zomaar over was na zijn opgave. 'Hij werd ziek gedurende de twaalfde etappe en heeft daar vervolgens de hele nacht mee geworsteld. Romain had ook diarree en de volgende dag ging het maar door en door', blikt hij terug op de opgave van Bardet. 'Dit heeft drie of vier dagen nadien aangehouden.'

Bardet had een 'nasty virus' te pakken

'Hij is dus enkele dagen ziek geweest, maar inmiddels zit hij weer op de fiets', zegt Winston. 'Hij heeft een heel nasty virus achter de rug, dat was zeker niet gemakkelijk. We moeten het stap voor stap bekijken hoe het nu gaat, maar we hebben wel een idee hoe we het aan willen gaan pakken. Momenteel zijn het logischerwijs nog geen intensieve trainingen.'

Bardet staat op de rol voor de Tour de France van dit jaar, maar op dit moment zijn ze daar bij Team DSM nog niet mee bezig. 'Het was al het plan om dat na de Giro d'Italia te bekijken en daaraan gaat niets veranderen', stelt Winston.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws