Giro en Tour zijn duidelijk, maar waarom neemt Jumbo-Visma Vuelta (nog) niet mee? Zeeman legt uit Wielrennen
Wielrennen

Giro en Tour zijn duidelijk, maar waarom neemt Jumbo-Visma Vuelta (nog) niet mee? Zeeman legt uit

Giro en Tour zijn duidelijk, maar waarom neemt Jumbo-Visma Vuelta (nog) niet mee? Zeeman legt uit

Jumbo-Visma stelde donderdag in Amsterdam de plannen voor 2023 voor aan de pers en het grote publiek. De Nederlandse formatie maakte bekend dat Primoz Roglic naar de Giro trekt als kopman, terwijl de selectie voor de Tour de France rondom Wout van Aert en Jonas Vingegaard ingericht zal worden. Maar, wat met de Vuelta?

'Weet je, het is in december gewoon veel te vroeg om daarover te praten', legt sportief manager Merijn Zeeman uit. 'Vorig jaar startte de ronde in Nederland en wilden we er daarom al vroeg publiciteit aan geven, maar de realiteit is dat eigenlijk elk jaar het plan dat je in de winter maakt in de zomer niet meer actueel is. Daarom gaan we in juni kijken hoe iedereen ervoor staat en dat kan ook, want daarna start pas het voorbereidingstraject. Vraag ons dus niet wie er straks aan de start staat. Het parcours is nog niet eens bekend, dus het is daar nu nog te vroeg voor.'

Giro en Tour zijn duidelijk, maar waarom neemt Jumbo-Visma Vuelta (nog) niet mee? Zeeman legt uit

Zeeman en Jumbo-Visma weten waar ze Pogacar pijn kunnen doen

In de andere grote rondes zijn de plannen dus wel duidelijk: Roglic, niet aanwezig op de presentatie, trekt in mei als kopman naar de Giro. 'Een wedstrijd waarvan ik houd en die ik nog niet gewonnen heb', verklaarde Roglic via de communicatie van het team. 'Ik ben nu nog herstellende van een operatie, maar ik hoop in mei in goeden doen te kunnen zijn. Daar ga ik in ieder geval alles aan doen.'

De Tour de France wordt dus een Tour van titel verdedigen. 'Afgelopen jaar hebben we de code gekraakt om Pogacar te verslaan. We weten hoe we hem pijn kunnen doen en in welke aspecten Jonas de meerdere van hem is. We gaan weer met een goed plan naar de Tour en geloven erin dat we in staat zijn om met Jonas opnieuw voor het geel te gaan', vertelt Zeeman met bravoure.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws