Voorjaarsplannen Jumbo-Visma zijn duidelijk: 'Ronde en Roubaix, daar gaan we voor het hoogst haalbare' Wielrennen
Wielrennen

Voorjaarsplannen Jumbo-Visma zijn duidelijk: 'Ronde en Roubaix, daar gaan we voor het hoogst haalbare'

Voorjaarsplannen Jumbo-Visma zijn duidelijk: 'Ronde en Roubaix, daar gaan we voor het hoogst haalbare'

Rekent de topploeg die Jumbo-Visma is in de grote rondes op mannen als Primoz Roglic en Jonas Vingegaard, in de klassiekers moet het van beren als Wout van Aert en Dylan van Baarle komen. Op de ploegenpresentatie van donderdag kwamen de grote klassiekers meermaals aan bod.

Van Aert stak zijn ambities niet onder stoelen of banken. 'Ik wil mijn kansen pakken in de voorjaarsklassiekers', stelde de Belg, die zich voornamelijk focust op De Ronde en Parijs-Roubaix. 'Afgelopen jaar kon ik niet starten in de Ronde van Vlaanderen. Daarna heb ik het niet slecht gedaan, maar ik had niet meer de topvorm na covid. De ploeg is sterker geworden voor komend voorjaar en ik kijk er ongelofelijk naar uit om met die team de voorjaarskoersen aan te vatten. Ik ben eager, gretig', vatte hij het mooi samen met een krachtige Engelse term.

Voorjaarsplannen Jumbo-Visma zijn duidelijk: 'Ronde en Roubaix, daar gaan we voor het hoogst haalbare'

Van Aert en Van Baarle zijn 'complementair' aan elkaar

Eén van de voornaamste versterkingen is natuurlijk Dylan van Baarle, winnaar van Parijs-Roubaix. 'Ik rijd liever met Dylan dan tegen hem', was het logische antwoord van kopman Van Aert. 'De capaciteiten van Dylan zijn heel complementair aan die van mij, dus dat is iets wat we uit kunnen gaan spelen in de grote wedstrijden.' Van Baarle denkt daar hetzelfde over. 'We maken elkaar alleen maar sterker in de finale. Dit is de grootste ploeg ter wereld, wie wil daar nu niet voor koersen?', gaf hij mee.

Merijn Zeeman plakt er een sticker op: Jumbo-Visma wil toeslaan in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. 'Daar willen we met de best mogelijke voorbereiding aan de start komen en dan gaan we voor het hoogst haalbare. We hebben een heel sterke klassieke kern en met onder andere Dylan van Baarle een heel belangrijke aanwinst. Ik ben ervan overtuigd dat we met dit collectief in staat zijn om met één van onze renners de overwinning te pakken', aldus Zeeman, die ook nog Tiesj Benoot, Christophe Laporte, Nathan Van Hooydonck en de gebroeders van Dijke noemde.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws