Giro-verrassing Derek Gee strandt weer op tweede plek: 'Deze doet meer pijn' Wielrennen
Wielrennen

Giro-verrassing Derek Gee strandt weer op tweede plek: 'Deze doet meer pijn'

Giro-verrassing Derek Gee strandt weer op tweede plek: 'Deze doet meer pijn'

De Canadees Derek Gee ontpopt zich in de Giro d'Italia als een échte aanvaller. Na zijn verrassende tweede plek in de achtste etappe kwam hij dinsdag weer dichtbij de overwinning. Magnus Cort hield deze keer Gee af van de zege.

Gee maakte het de Deen echter zeer lastig met een late uitval. Alessandro De Marchi kon de aanval niet beantwoorden, waardoor Cort moest reageren. De Deen dichtte het gat met moeite, waarna hij in de sprint Gee aftroefde.

Na afloop ving Eurosport Gee op. 'Deze doet wat meer pijn, de overwinning was zo dichtbij. De Marchi en ik zagen het wel aankomen: hij (Cort, red.) is te snel', aldus Gee, die bij zijn vorige tweede plek nooit echt aanspraak maakte op de zege, nadat Ben Healy er vroeg solo vandoor ging.

Gee: 'het heeft waarschijnlijk voor veel chaos achter ons gezorgd'

'Op 35 kilometer was het nog maar de vraag of we weg zouden blijven, zet Gee zijn teleurstelling vlot om in trots. 'Ik probeerde het nog in de laatste twee kilometer', doelt de renner van Israel-Premier Tech op zijn sterke aanval in de slotfase.

'Het verrast mij', zegt Gee over dat ze het peloton voorbleven. 'Voor vele kilometers dacht ik dat we kansloos waren, zeker in het begin, toen we maar met vier waren. De openingsfase was heel technisch, het heeft waarschijnlijk voor veel chaos achter ons gezorgd. Ik kan niet geloven dat we het hebben gehaald.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws